Quinoa salade met avocado, mango, mozzarella en aardbei

Quinoa, je hebt er vast wel eens vaker van gehoord. Zelf maak ik het niet vaak klaar, dit komt omdat bij ons op het werk vaak salades verkopen met quinoa. Dit weekend had ik zin om zelf een quinoa salade te maken. Wist je dat quinoa geen graan korrel is? En dat er veel eiwitten, magnesium en ijzer in zitten? En misschien voor mensen met een gluten allergie, quinoa is glutenvrij! Waar wacht je nog op? Haal quinoa in huis en ga er mee aan de slag.

Wat heb je nodig een 1 persoon quinoa mango salade? 

  • Een halve avocado
  • 1/3 van een mango
  • 5 aardbeien
  • 1/2 mozzarella
  • 60 gram quinoa
  • 2 handjes veldsla (andere sla kan ook)
  • 60 gram linzen (kleur maakt niet uit, ik koos voor ongekookte linzen)
  • Evt. zaden/pitten
  • Dressing, ik koos voor de honing mosterd dressing maar French of frambozen dressing zou ook goed kunnen.

Van te voren was je de quinoa, doe dit met een fijne zeef anders spoel je de quinoa zo door. Zet een pan met water op het vuur, als het water kookt dan kan je de quinoa en de linzen erin doen. Quinoa en linzen moeten beide lang gekookt worden dus dit kan makkelijk in de zelfde pan. Laat het ongeveer 20 minuten koken, proef even of de linzen gaar zijn. Giet het af en laat de quinoa/linzen afkoelen in een aparte kom.

Als de quinoa/linzen zijn afgekoeld kan je het op smaak maken met de dressing, voeg de veldsla toe en mix het kort met je handen door elkaar. Doe het nu in een schone kom of diep bord. Snijd de mango, avocado en mozzarella in blokjes, snijd de aardbeien in plakjes en verdeel alles boven op de salade. Strooi er eventueel wat peper/zout overheen, nog wat pompoenpitten of pijnboompitten en je salade is klaar.

Advertentie

2 Reacties op “Quinoa salade met avocado, mango, mozzarella en aardbei”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: