Weekmenu #1

Hoi lezers, aangezien mijn receptenindex groeit vind ik het leuk om met jullie een week menu (ma t/m vr) samen te stellen met recepten die redelijk snel gemaakt zijn zodat je inspiratie kan op doen voor aankomende week.
Zelf sport ik 3 tot 5 keer per week en meestal eet ik voor ik sporten ga dus moet het eten snel op tafel staan!
Laat vooral weten of je het thema van een weekmenu leuk vind, wie weet ga ik er dan meer uitwerken!

Maandag:
Na het weekend vinden de meeste mensen het lastig om weer de regelmaat te vinden in het eten. Op een of andere manier eten we in het weekend toch anders, buiten de deur, iets lekkers einde van de middag noem maar op. Daarom starten we maandag met een gerecht met extra veel groenten.
Frisse quinoa salade met mango, avocado, mozarella en aardbei

img_5622

 

Dinsdag, op deze dag ga ik in de avond altijd boksen. Tijdens deze les verbrand je behoorlijk veel dus zorg altijd dat ik goed gegeten heb. Sport jij op een andere dag intensief? Wissel dit gerecht dan om met die dag!
Tagiatelle met spinazie, pesto en gerookte kip

img_2522-1

Woensdag, in de zomer zijn salades ook helemaal in. Toch vind ik niet altijd alle salades even lekker en niet elke salade vult even goed. Tuurljk, je kan er wat stokbrood bij afbakken (altijd lekker!) en vult goed maar je wilt ook een vullende salade erbij hebben.
Mijn favo is zoete aardappel salade met geitenkaas en die laat ik graag terug komen in dit weekmenu!

Zoete aardappel salade met rucola, zongedroogde tomaten en geitenkaas
img_2954

Donderdag gaan we voor een gevulde soep. Zelf ben ik gek op peulvruchten, naast dat ze lekker zijn, zijn peulvruchten ook nog enorm voedzaam!
Serveer naast de soep wat brood, foccacia of naanbrood. Beetje dippen, heerlijk!
Linzensoep met kokos en rode peper
img_1749

Vrijdag, het weekend is bijna aangebroken en genieten vandaag van pizza. Hè pizza hoor ik je denken? Zeker! Meng volkorenmeel en Griekse yoghurt, maak hier deeg van, top de pizza met jou favo toppings, even in de oven en klaar! Je kunt er voor kiezen een paar kleine te maken of per persoon 1 grote.
Pizza met een bodem van Griekse yoghurt en 3 soorten toppings
img_3008

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s