Hartige taart met geitenkaas, spinazie, zongedroogde tomaten en zoete aardappel

img_5698-2Hartige taart is makkelijk te maken en als je alleen eet of met z’n tweeën houd je vaak een restje over voor de volgende dag. Daar ben ik zelf altijd blij mee want dan hoef je de volgende dag niet te koken of misschien een soepje erbij te serveren. Tijdens een drukke werkweek heb je niet altijd zin om dagelijks uitgebreid te koken. Dit keer maakte ik een vegetarische hartige taart met heel veel lekkers erin, als je de avond nog wilt sporten of meer trek hebt adviseer ik er wel een gevulde salade bij of een stokbroodje met bv. paprikadip. De hartige taart is vegetarisch, maar je zou natuurlijk gerookte kip in stukjes of wat stukjes gesneden chorizo worstjes aan kunnen toevoegen! 

Wat heb je nodig voor 1 ronde hartige taart?:
 • 6 plakjes bladerdeeg, gezondere variant? Klik hier voor een recept met kwarkbodem, het recept is in combinatie met de bolognese vulling maar die houd je dan achter wegen, kwark bodem vult ook wat meer vind ik zelf.
 • 450 gram diepvries spinazie
 • 1 ui
 • 1 knoflook
 • Italiaanse kruiden, paprika en kurkuma poeder
 • Peper / zout
 • 10 zongedroogde tomaatjes, klik hier voor recept. Uit een potje kan ook.
 • +/- 100 gram zacht geitenkaas
 • 1 grote zoete aardappel
 • 3 eieren
 • Evt. sesamzaadjes of geroosterde pijnboompitten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en leg de plakjes van elkaar af op het aanrecht zodat het kan ontdooien. Ondertussen ontdooi je de spinazie en zet je een pan met water op het vuur, dit kan in de pan maar kan ook in de magnetron. Snipper een ui en hak de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en bak kort de knoflook en ui. Voeg de spinazie toe en maak op smaak met diverse kruiden. Laat het zachtjes pruttelen.
Schil de zoete aardappel en en snijd er plakjes van, kook dit 10 minuten in de pan.
Haal het plastic van de plakjes bladerdeeg en vul de bodem hiermee. Ik gebruik een ronde flexibele vorm, ideaal voor de oven maar je kan ook een andere platte vorm gebruiken. Snijd 8 zongedroogde tomaatjes klein en roer dit door de spinazie heen. Verdeel daarna het spinazie mengsel over de bladerdeeg bodem. Klop 3 eieren los in een kommetje en giet dit over de spinazie, let op; niet te snel en verdeel het goed. Je kan eventueel met de vork het ei nog een beetje verdelen.
Verkruimel de geitenkaas over de taart, snijd de zongedroogde tomaatjes die je over hebt klein en leg die er ook bovenop.
Je kan de taart afmaken met wat sesamzaadjes of geroosterde pijnboompitten.
Plaats de taart voor ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
img_5698-2Maak ondertussen een frisse salade en geniet ervan!  
Advertentie

Eén reactie op “Hartige taart met geitenkaas, spinazie, zongedroogde tomaten en zoete aardappel”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: