Chocoladetaart

Laat ik maar gelijk beginnen; dit recept is absoluut niet healthy! Toch wil ik het recept graag met jullie delen. Soms komen er blogs tussendoor die wat minder ‘healthy’ zijn, meestal zijn dit recepten van taarten. Naast gezond koken wat ik graag doe, maak ik ook zeker op z’n tijd een lekkere taart. Op m’n site kan je al diverse cheesecake recepten vinden, dit keer werd het tijd voor iets anders. Mijn 25e verjaardag kwam eraan en ik wou dit groot uitpakken. Ik heb meerdere taarten gemaakt, waaronder ook een red velvet, die ga ik binnenkort opnieuw maken en ga ik het recept delen met jullie! Voor nu ga ik deze chocolade taart delen, neem hier de tijd voor en geniet vooral tijdens het maken van de taart.

Wat heb je nodig voor een springvorm van 24cm (26cm kan ook, wordt die ietsjes lager):
Voor de biscuit bodem:

 • 125 gram cacao
 • 4tl bakin soda
 • 300 gram lichtbruine basterdsuiker (bruin kan je ook gebruiken)
 • 400 gram witte basterdsuiker
 • 600 gram bloem
 • 1 tl vanillearoma
 • 300 gram roomboter (liefst niet koud zetten)
 • 6 eieren
 • Eventueel 3  x 24 taartbodem, met 1 red je het ook

Voor de lagen en buitenkant: 

 • 400 gram roomkaas
 • 2 el suiker
 • 350 gram boter
 • 600 gram pure chocolade

We beginnen met de bodem, aangezien je 3 x de bodem in de oven moet doet. Je zou het eventueel ook in het geheel kunnen doen maar dat raad ik je niet aan. Ten eerste moet het lang, heel lang in de oven voor de binnenkant gaat wordt en je moet een goed mes hebben om dezelfde lagen te snijden.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Los de cacao op in 500 ml kokend water. Roer goed door met een garde zodat er geen klonten ontstaan. Voeg ondertussen de lichtbruine basterdsuiker toe. Meng in een andere kom de bloem en de bakpoeder samen. Nu gaan we de roomboer los kloppen, als de roomboter nog hard is, warm het een beetje op via de magnetron. Zorg voor een grote kom, uiteindelijk gaat hier het hele mengsel in gemixt worden.
Voeg de witte basterdsuiker en de vanille aroma toe aan de roomboter en klop het romig met een mixer. Als de boter romig is voeg je per keer een ei toe. Voeg daarna de bloem toe, niet in een geheel maar in delen. Als laatste voegen we de cacao met water toe, dit doen we ook in delen.

We gaan de taart bakken:
Zorg er wel voor dat je de taartvormen met boter insmeert en eventueel een vel bakpapier op de bodem legt (heeft mijn voorkeur + randen insmeren).
We gaan 3 lagen maken, dus als je 3 taartvormen hebt van 24 cm kan je alle 3 in een keer vullen met gelijke hoeveelheid. Dit kan je doen door het mengsel te wegen. Ik had zelf 1 taart vorm dus woog het hele mengsel af, deelde dit door 3. De taart moet voor ongeveer 30 minuten in de oven, uiteindelijk bakte ik dus 3 taartvormen x 30 minuten. Na het bakken laat je het even afkoelen en na 10 minuten uit de vorm halen en op een rooster verder laten koelen.
Hierna doe je de andere 2 lagen.

Ondertussen kan je de topping maken, dit kan je het beste doen wanneer laag 1 in de oven zit, de topping moet namelijk afkoelen. Verwarm +/- 180ml water met de boter en de suiker tot het kookt. Wanneer het kookt haal je het van het vuur. Je kan het ook in de koelkast zetten, doe dit pas wanneer de ergste hitte eraf is. Als laag 3 aan het afkoelen is haal je de topping uit de koelkast. Mix hier 1 a 2 pakjes roomkaas doorheen.

We gaan de taart opmaken. Leg de eerste bodem op een taartdoos, of een bord of iets waar je later ook de taart op wil serveren want de taart zal zwaar worden en je kan hem daarna niet veilig meer verplaatsen. Besmeer de eerste laag met de topping, zorg dat het overal de dikte gelijk is. Denk aan ongeveer 1/4e van de topping wat per laag erop gaat, mag dus best dik! Leg daarna bodem 2 erop, als het aan de zijkant de topping eruit komt maakt niet uit, straks ga je dit nog netjes maken. Leg daarna de laatste bodem erop en smeer hier ook de topping over uit. De topping smeer je ook op de zijkanten, zorg dat alles bedekt is met de topping.

Zet de taart koud, na minimaal een uur opstijven kan je de taart aansnijden. De taart is zelfs na 2 a 3 dagen nog heerlijk! Dus je kan de taart prima een dag van te voren maken. De taart op de dag zelf afmaken? Strooi er wat poedersuiker overheen of maak chocolade krullen.

Succes en vooral succes met opeten… advies: snijd kleine stukjes.. :-)

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: