Pindakaasrepen met pure chocolade en kokos

img_5748Pindakaas repen, er zijn een aantal producten die onmisbaar zijn bij mij. Daar is pindakaas er één van. Pindakaas is zo lekker, eigenlijk alle zoetwaren maar pindakaas is ook nog functioneel. Het zorgt voor een vol gevoel, bevat onverzadigde vetzuren, goed voor spieropbouw en bevat vitamine E. Belangrijk is alleen dat je goed moet opletten bij het kopen van pindakaas, sommige industriële pindakaas kunnen gekke ingrediënten bevatten, of veel suikers. Mijn voorkeur gaat uit naar de pinda pasta van Body & Fit shop.

Ik maak dus graag recepten met pindakaas erin, net zoals deze pindakaas repen. Op het werk eet ik graag een tussendoortje, liefst zelf gemaakt en voedzaam. Dit kan bijvoorbeeld een havermout koekje zijn, stukje bananenbrood, stukje pure chocolade of een pindakaas reep. Je denkt vast, poeh, zelf mijn tussendoortje maken, lijk wel gek! Maar waarom? Het maken is nog geen 5 minuten, 30 minuten wachten en laten afkoelen. Voordeel: je weet wat je eet, je kan zelf de voedingswaarden eventueel berekenen en het belangrijkste is dat het vult.
Heb je wel eens gekeken wat er in de tussendoortjes zitten die ze bij de supermarkt verkopen? Zelfs de betere merken zijn niet direct gezond, let maar eens op hoeveel suiker erin zit, suikers die je niet nodig hebt. 
Wat heb je nodig voor 8 pindakaas repen? 

– 120 gram havermout

– 20 gram teffmeel
– 50 gram gemalen noten
– 50 gram pindakaas
– 1 banaan
– 1 ei
– Scheutje olijfolie
– Optie gedroogde cranberrys
– 50 gram pure chocolade
– Kokosrasp
Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de banaan in een kom, voeg een ei toe en mix dit. Voeg in een andere kom het meel toe, gemalen noten met eventueel cranberry’s. Mix het banaan-ei mengsel door het meel toe. Voeg de pindakaas erbij en mix met een garde goed door. Voeg een scheutje olijfolie toe.
Gebruik een klein bakblik of een vel bakpapier, leg hier het mengsel op uit en maak een groot vierkant. Let op dat de dikte overal gelijk is en kies voor een dikte wat jij lekker lijkt. Ik heb ongeveer 0,5 cm dikte aangehouden. Plaats het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Laat het afkoelen, smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie (pan met laagje water op het vuur, daar een pan boven op en daar smelt je de chocolade in). Snij van het geheel 8 repen en smeer de pure chocolade eroverheen. Strooi er wat kokos rasp over.
Laat de repen verder afkoelen, daarna afdekken en bewaren in de koelkast. Je kan ze ook per 1 met folie inpakken en in de vriezer leggen.
 img_5753
Geniet ervan! 
Advertentie

Eén reactie op “Pindakaasrepen met pure chocolade en kokos”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: