Favorieten recepten voor de herfst 

Herfst! Ja, het is zeker herfst. De warme dagen zijn voorbij, het vriest soms zelfs al in de nacht. De truien komen te voorschijn, sjalen, handschoenen noem maar op. Daar hoort natuurlijk ook wat herfst gerechten bij, want in de herfst en winter hebben we het allemaal koud. Met de open haard en kachel houden we ons warm, maar ook met eten. In de herfst en winter verlangen we naar wat stevigere maaltijden, denk aan een stamppot, warm havermout ontbijtje, soepen, ovenschotel, heerlijk allemaal! 
Tuurlijk heb ik natuurlijk mijn favorieten voor de herfst, hieronder vind je ze:

Havermoutpap met banaan, pure chocolade en kaneel. Deze combinatie is zo lekker !! Laatst heb ik ook een recept gedeeld met havermout uit de oven met banaan en pure chocolade. Deze staat eigenlijk gelijk met de havermout pap. Uit de oven is wel machtiger dus als je verlangt naar een stevig ontbijt raad ik je die echt aan. De pap is makkelijk en snel te maken. 

Je kan ook variëren met bijvoorbeeld teffmeel, of een keer andere melk te gebruiken. 

Granola voor door de yoghurt of kwark.
Granola maakte ik voorheen echt heel veel, nu tijdens de verbouwing lukt dat niet want al mijn keuken machines zijn weg of opgeruimd. Als straks de keuken erin zit ga ik dit recept echt als eerste weer maken, helemaal met kruiden zoals kaneel en speculaas. Geeft net wat meer bite aan de yoghurt, leuk om zelf te maken, het huis gaat heerlijk ruiken…en het is lang houdbaar in de pot (zeker een maand blijft het knapperig)!

Kruidnoten bananenbrood
. Deze is natuurlijk niet te missen in dit rijtje. De kruidnoten liggen al in de supermarkt dus je kan je zeker uitleven al om te gaan bakken. Prima snack om mee te nemen naar het werk, maar het lekkerste is natuurlijk net uit de oven en je visite verassen met dit lekkers. 


Noten/zaden repen. 
Dit is ook een snack die perfect past voor de herfst en de winter. Het vult namelijk, stevig, wat je nodig hebt om warm te blijven! Ik heb diverse recepten ervan, zoals deze of deze


Andijvie stamppot met zoete aardappel
Stamppot! Maak gelijk een grote pan zodat je voor een paar dagen eten hebt. Andijvie stamppot is mijn favoriet, dus dit maak ik ook het meeste. Dit keer had ik de stamppot gemaakt met zoete aardappel maar je kan ook gewone aardappelen gebruiken. Stukje vlees ernaast, wat zongedroogde tomaatjes..hmm


Pompoen risotto met chorizo
Pompoen, een groente dat niet te missen is in de herfst. Velen durven het niet te gebruiken omdat ze niet weten wat ze er mee moeten doen. Ik kan je vertellen dat je echt veel met pompoen kan doen. Bv, deze heerlijke herfst risotto, maar je kan er ook bananenbrood mee maken, of verwerken in een pannenkoekje in de ochtend om groenten binnen te krijgen, of in kleine blokjes op een ovenplaat met diverse kruiden 30 minuten grillen. Of wat dacht je van pompoensoep? 

Teveel werk zo’n pompoen snijden en schillen? Je hebt ook pompoenblokjes in de diepvries! 

Hartige taart.Dit is een recept die ik vorig jaar heb uitgeprobeerd, aangezien de bodem van kwark / Griekse yoghurt en speltmeel is. Je zult denken huh? Maar na het bakken proef je daar niks meer van en het is echt veel gezonder dan bladerdeeg (en veel minder vet!). Met de vulling kan je variëren, denk aan bolognese vulling of geitenkaas met spinazie. 

Dit zijn wel een van mijn favorieten recepten voor deze periode. 
Wat zijn jouw favorieten herfst gerechten? Ik ben benieuwd! 


Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: