Noten-zadenreep

Tussendoortjes, iedereen is er gek op. Koekjes van de supermarkt, snoepjes, taartjes hier en daar. Enig idee wat daar allemaal in zit? Tijd om zelf je tussendoortjes te maken!
De meeste recepten zijn makkelijk te maken en handig mee te nemen voor onderweg. Net zoals deze noten-zadenreep, in een handomdraai heb je ze in de oven, even 15 minuten wachten en klaar! Het vult, smaakt goed en het is een gezond tussendoortje. Wat wil je nog meer. 

Wat heb je nodig voor 8 a 9 repen? 

  • 1 banaan
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram havermout
  • 25 gram teffmeel
  • Flinke scheut honing (ongeveer 1,5 eetlepel)
  • 50 gram gemengde noten
  • 2 el pompoenpitten, lijnzaad en sesamzaadjes

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de banaan en voeg daarna alles toe. Meng dit goed door elkaar, kneden kan ook. Pak een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hier op. De dikte mag ongeveer 0,5 cm zijn. Handig is om een soort vierkant te maken zodat je er straks makkelijk repen van kan snijden.

Plaats het voor 20 minuten in de oven en laat de repen daarna afkoelen. Snijd het in repen, naar wens hoe jij graag de repen wilt en verpak ze in folie. Ik vries de repen in en neem elke ochtend 1 mee naar het werk of eet er 1 voor/na het sporten.

Enjoy your snack!

cropped-naamloos1.png

 

Advertentie

3 Reacties op “Noten-zadenreep”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: