Cheesecake van witte chocolade en frambozen

De titel zegt het al, een heerlijke zoete cheesecake en zeker niet gezond! Ik blog graag over gezonde voeding en sport maar soms komt er wel eens een recept tussendoor die hier niet in thuis valt. Toch verwerk ik de recepten omdat ik ze graag wil delen met jullie. Soms zijn er momenten dat je graag iets wilt vieren en dan mag een stuk cheesecake (of andere taart) natuurlijk niet ontbreken. Cheesecake is mijn favoriete taart, vandaar dat je ook meerdere cheesecake recepten in mijn index zal tegen komen. Ben je benieuwd hoe je de witte chocolade cheesecake met frambozen maakt? Hieronder staat het recept.

Wat heb je nodig voor een taart (springvorm van 26cm)?:

Bodem

  • 200 gram speculaas koekjes
  • 80 gram gesmolten boter + een beetje om de vorm in te smeren

Vulling

  • 500 gram mascarpone (of monchou)
  • 200 ml slagroom (koud zetten!)
  • 4 repen witte chocolade
  • 2 bakjes verse frambozen
  • 100 gram suiker

Bereiding 35 minuten en minimaal 3 uur wachten:

Bodem (5 minuten)
We beginnen met de bodem. Doe alle speculaasjes in de keukenmachine en maal het fijn. Smelt de boter in een steel pannetje en voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer dit goed door. Vet de springvorm in met een beetje roomboter, doe daarna de koekmengsel in de bodem en druk het aan met een spatel of een lepel. De zijkanten niet bedekken. Zet de springvorm even in de koelkast.

Vulling (30 minuten)
Doe de slagroom in een kom met de suiker, klop dit op tot het stijf is. Doe de mascarpone en de slagroom in de keukenmachine en draai dit tot een egaal mengsel. Zet het mengsel even aan de kant.
Smelt 3,5 witte chocolade repen au bain marie (pan met een laagje water opzetten en zet daar een andere steelpan boven op, maar zorg dat de pan het water niet raakt). Breek de repen in kleine chocolade blokjes en leg dit in de steelpan, roer tijdens het smelten vaak door want het kan snel gaan smelten, helemaal bij witte chocolade. Als de chocolade gesmolten is haal je de steelpan van de pan met water af en laat je het even afkoelen (5 a 10 min.). Voeg de gesmolten chocolade toe bij de slagroom en mascarpone en meng het goed samen met een spatel.
Het zal een dik kleverig mengsel zijn, zorg dat de witte chocolade goed gemengd is.

Haal de bodem uit de koelkast en schenk de vulling erin. Druk de vulling aan met een spatel, als je de bovenkant mooi wilt afstrijken kan je de spatel warm maken onder de kraan dan gaat het makkelijker. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast.
De taart kan direct versieren of pas wanneer je het gaat gebruiken. Zelf kies ik voor het laatste zodat de versiering goed blijft. Versier het met frambozen en geraspte witte chocolade. De witte chocolade kan je raspen met een rasp of aardappel schil mesje.

Voor nu… GENIETEN! Eetsmakelijk…:-)

TIP: maak de taart de avond van te voren zodat hij in de nacht goed kan opstijven. Versier de taart in de ochtend en je taart is klaar voor de visite.

Liefs,

cropped-naamloos1.png

Advertentie

5 Reacties op “Cheesecake van witte chocolade en frambozen”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: