5 x (no bake) cheesecake

Voor wie het nog niet door had. Mijn favo taart is cheesecake! Echter wordt ik heel blij van alle soorten taarten.. van carrotcake tot Red Velvet tot een ouderwetse appeltaart. Toch heb ik de afgelopen tijd veel cheesecakes gemaakt in diverse stylen.
Cheesecakes zijn makkelijk te maken maar je moet wel je gedachten erbij houden want zelfs bij mij zijn ze wel eens mislukt! Een cheesecake wordt meestal gemaakt van Monchou, mascarpone of roomkaas. Je hebt diverse producten in de supermarkt maar het zijn in iedergeval zachte kazen. Verder is bijvoorbeeld een ‘no bake’ cheesecake aangevuld met opgeklopte slagroom door de roomkaas, in een cheesecake die gebakken wordt in de oven zit eieren. De officiële Amerikaanse zit eieren in. Heb je haast of wil je gewoon snel iets maken is een ‘no bake’ varriant ook zeker de moeite waard!

Hieronder een serie van mijn favo cheesecakes op dit moment: 

Oreo – chocolade cheesecake 
Deze oreo cheesecake komt uit de oven! Met een flinke lepel nutella erdoorheen. Hier kun je je vrienden echt blij mee maken!

Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Dit is een ‘no bake’ cheesecake. Wel eens mis gegaan bij mij, 1 groot aandachtspunt: laat de witte chocolade afkoelen tot hij (bijna) de zelfde temperatuur heeft als de roomkaas!

IMG_0803-1


Cheesecake met chocolade genache en sinaasappel 
Deze cheesecake komt uit de oven. De combi chocola en sinaasappel is YUM!
img_3397

Kruidnoten cheesecake
Deze cheesecake heb ik gemaakt rond de periode van Sinterklaas. Eigenlijk, als je een cheesecake kent en je hebt hem diverse keren gemaakt dan kun je er zelf makkeiljk een twist aan maken.

IMG_0611

Cheesecake met roodfruit
Daarnast heb ik nog een ‘gezondere varriant’. Ik noem hem gezonder omdat er geen vette boter en roomkaas aan is toegevoegd. Let wel op, doordat er ook noten zijn gebruikt in de bodem is de taart niet calorie arm!

IMG_4987

Geen zin om een hele grote taart te maken? Probeer dan deze cheesecakes in a jar of cheesecake cupcakes!

– Cheesecake in a jar
img_9748

Cheesecake cupcakes 
img_2090

Advertentie

3 Reacties op “5 x (no bake) cheesecake”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: