Feest! Kruidnoten cheesecake

Vandaag is het feest, vriendlief is jarig en dat vraagt om een lekkere taart! Gister avond heb ik een kruidnoten cheesecake gemaakt, ditmaal geen gezonde versie aangezien ik een taart wou maken voor mijn vriend. Deze taart is ook zeker een aanrader op Sinterklaasavond. En tja, soms mag je wel is wat lekkers fout eten toch? Gewoon genieten!

Hoe maak je deze feesttaart?

Bodem:

  • 200 gram speculaas
  • 60 gram roomboter + beetje om in te vetten

Vulling:

  • 2 eieren
  • Speculaas en kaneel kruiden
  • 500 gram roomkaas (monchou)
  • 3 el suiker

Bereiding:

Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt, je kan ook een kleinere variant nemen dan wordt de taart iets dikker. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Zorg dat de roomboter gesmolten is. Doe de speculaas koeken in de keukenmachine en maal tot het fijn is. Voeg de roomboter erbij en meng goed door elkaar. Vet de springvorm in en giet hier de speculaas in. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. De randen hoef je niet te bedekken.

Voeg nu de roomkaas in de keukenmachine en draai zodat het wat zachter wordt. Voeg de eieren, suiker, kaneel en speculaas kruiden toe. De kruiden naar wens toevoegen, ik hou erg van kaneel dus er ging bij mij een flinke tl in. Zet de keukenmachine aan en zorg dat het een egaal mengsel wordt. Schenk dit op de bodem en verdeel het eventueel met een pannenlikker zodat het mengsel goed verdeeld is.

Plaats de taart voor 40 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen buiten de koelkast en daarna nog minimaal 2 uur in de koelkast. Versier de taart met kruidnoten. Je kan de taart natuurlijk ook anders versieren, met amandel schijfjes, kersen of kersensaus bovenop.


Zonder versiering

En nu… genieten!

cropped-naamloos1.png

 

Advertentie

4 Reacties op “Feest! Kruidnoten cheesecake”

  1. Pingback: Sportdagboek #1 |

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: