Oreo – chocolade cheesecake 

Cheesecake is echt mijn favoriet! Uiteten of kopje thee buiten de deur? Ik kijk automatisch naar de taarten / toetjes, ik ben er zo gek op. Gelukkig kan ik me goed inhouden maar als het gaat om taartjes, meestal niet. Naast Cheesecake vind ik worteltaart met crème laagje ook erg lekker. Eigenlijk maak je me met alles wat zoet is blij. Een tijdje terug heb ik de frambozen witte chocolade Cheesecake online gezet, ik dacht dat ik de oreo Cheesecake ook allang had uitgewerkt maar blijkt niet zo te zijn! Zonde want hij is zo lekker… dus bij deze deel ik jullie het recept. Het recept is behoorlijk machtig dus adviseer de taart wel in kleine stukjes te snijden.

Wat heb je nodig voor 1 taart (springvorm 24 of 26 cm)

  • 2 pakjes (rollen) Oreo koekjes
  • 4 eieren
  • +/- Halve pot Nutella
  • 600 gram roomkaas / monchou
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • Optioneel cacao en kaneel

Verwarm de oven van te voren op 160 graden. Voeg de roomkaas, suiker, Nutella en de eieren bij elkaar. Roer dit goed door. Voeg eventueel naar smaak wat cacao, kaneel en/of honing toe. De taart krijg een echte chocolade smaak, ik heb alle 3 er aan toegevoegd.

Mix ongeveer 1,5 pakje Oreo in een keukenmachine, belangrijk is dat je een paar Oreo koekjes overhoud voor de topping. Smelt de boter en voeg dit bij de Oreo koekjes toe. Zorg dat het goed gemengd is. Vet de springvorm in met wat boter en verdeel hier de gestampte koekjes in. Alleen de bodem is voldoende.

De taart kan nu de oven in voor ongeveer een 50-60 minuten.

Zet de oven uit en laat de taart nog even 10 minuten hier in staan voordat je de deur open doet. Laat daarna de taart op het aanrecht afkoelen, ongeveer een half uur en plaats daarna in de koelkast. Als de taart koud is kan je het versieren met de overige Oreo koekjes en eventueel wat Nutella. Verstandig om dit pas te doen wanneer je de taart gaat serveren zodat de koekjes nog krokant zijn.

Nu tijd om te genieten, hemels……..Laat je me weten wat je er van vond?
Meer van mij zien? Volg me op Instagram of Facebook!

Advertentie

Eén reactie op “Oreo – chocolade cheesecake ”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: