Pure chocolade-pindakaas fudge

Chocolade, wie is er niet gek op? Vroeger was ik helemaal fan van witte chocolade, vroeger was ik zoiezo gek op van alles zoals koekjes, chocolade, snoepjes, sausjes bij het eten. Gelukkig ben ik daar nu wel een beetje van af. Soms verwen ik mezelf wel met iets lekkers, ik maak het dan graag zelf en vaak met een gezondere twist. Dit maal werd het pure chocolade fudge met pindakaas. Het moet wel een tijdje in de koelkast maar het maken is zo makkelijk. 

Wat heb je nodig voor 25 a 30 fudge blokjes? (ligt eraan hoe groot je ze snijd)

  • 125 gram pindakaas
  • 100 gram pure chocolade (70% of meer procent cacao)
  • 1 scheutje honing
  • 1 tl kaneel
  • 50 gram gemengde ongezouten noten

Verwarm de pindakaas in een steel pannetje, de pindakaas wordt nu vloeibaar. Snijd ondertussen de chocolade in kleine stukjes, doe dit bij de steelpan erbij. Meng het goed zodat de chocolade kan smelten. Zet het vuur uit en voeg er wat honing en kaneel bij. Als je van zoet houd, doe je iets meer honing en anders wat minder.

Breek de noten met b.v. de onderkant van een dik glas, ze hoeven niet helemaal stuk maar wel beetje gebroken. Meng dit door de chocolade mengsel. Pak een bakje of een kleine ovenschaal, leg hier een velletje bakpapier in en schenk het mengsel erin. Zet het in de koelkast voor ongeveer 3 uur, snijd er daarna blokjes van en bewaar het in de koelkast.

Geniet van de chocolade fudge! Het smelt wel, je kan het ook eventueel in de vriezer bewaren en dan half uur voor gebruik serveren. 


Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: