Top 5 tussendoortjes voor buiten de deur

IMG_7099Hierbij mijn favorieten snacks voor onderweg, eerder schreef ik al een blog over mijn favorieten ontbijt. Dit keer ga ik het hebben over de snacks. Ik ben gek op snacks en ik zorg ervoor dat ik altijd iets bij me heb. Het liefst maak ik in het weekend wat lekkers klaar zodat ik altijd wat in huis heb en ook gezond is. Als ik geen snacks mee neem of vergeet dan krijg ik heel snel trek en grijp je naar de ongezonde dingen. Herkennen jullie dat? Lees hieronder mijn favorieten. 

1. Een stuk fruit 
Ja, simpel dat klopt maar in de ochtend heb je niet altijd zin om van alles klaar te maken dus ideaal om mee te nemen naar het werk. Mijn voorkeur gaat wel naar banaan, kiwi, appel of wat stukjes mango/meloen.
2. Gekookt eitje 
Heerlijk! Een eitje als tussendoortje, het liefst zacht gekookt zonder zout. Daar maak je me echt blij mee.
3. Havermout koek/reep 
Ook hier ben ik dol op. Laatst deelde ik het recept al van de havermoutkoekjes, ze zijn makkelijk te maken waardoor het een prima snack is om mee te nemen. En ze zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast. De notenreep vraagt iets meer tijd maar erg lekker, als je echt trek hebt is dit een ideale snack.
img_4089-2

4. Bananenbrood
Bananenbrood maak ik regelmatig, wel met diverse ingrediënten zodat er wat variatie in zit. Dit vraagt iets meer werk en tijd maar als je dit in het weekend maakt of in de avond dan heeft het voldoende tijd om af te koelen. Ik snijd er vaak plakjes van, vries het in en zo heb ik een ideale snack voor naar het werk of stad.
IMG_0493-0   IMG_7059

5. Groenten snacks
Deze staat zeker ook in de top 5. Er zijn genoeg tussendoortjes die ik nog kan opschrijven maar groenten neem ik bijna iedere dag mee dus komt in de op 5! Mijn voorkeur gaat uit naar stukjes komkommer, selderij, soms plakjes witlof of worteltjes. Soms neem ik een klein tipje met chilisaus mee om het net wat lekkerder te maken.
IMG_6498
Tuurlijk zijn er nog meer snacks die mijn voorkeur hebben maar zijn minder makkelijk mee te nemen. Zoals de chocolade fudge (wordt snel warm en gaat smelten), net zoals de chocolade truffels, ijsjes of smoothies.

Wat zijn jouw favorieten snacks? Laat het me weten via een reactie, ik ben benieuwd! 
Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: