5 x gezond en snel ontbijt

Mijn favorieten ontbijtjes op een rij. Het liefst eet ik mijn ontbijt uitgebreid maar doordeweeks gaat dat bijna niet en dit zal bij heel veel de reden zijn om ontbijt over te slaan. Toch heb ik hier 5 ontbijtjes die nog geen 5 minuten werk vragen, snel op te eten zijn dus excuses van: ik heb geen tijd… is verleden tijd.

Met stip op nummer 1: Mugcake
Als jullie mij een beetje kennen… hadden jullie wel kunnen verwachten dat deze op nummer 1 zou staan.
Hier mag je me echt mee wakker maken midden in de nacht! Wat heb je nodig? 1 ei, 1 geprakte banaan (liefst rijp),
havermout of teffontbijt, goed door elkaar roeren, 1,5 minuut in de magnetron, op je bord omgooien wat toppings erbij
zoals noten, cacaonibs, pindakaas, yoghurt of vers fruit en genieten maar. Mijn favoriet is met stukjes pure chocolade stukjes door het mengsel (tip!).

Nummer 2: havermout / teffontbijt papje
Ik ben van beide ontbijtgranen fan en wissel dit graag af. Nodig: flinke scheut melk (gewone melk, amandelmelk, rijstmelk of een andere soort), 40 a 60 gram havermout/teffontbijt, even op laag vuur en de melk laten koken en indikken tot de dikte die jij wilt. In een bakje doen, toppings toevoegen denk aan: vers fruit, agavesiroop, lijnzaad, chiazaad, cacaonibs, stukjes pure chocolade, kokos, geraspte wortel met kaneel….. eindeloos variëren!

Dit is trouwens ook goed te doen als je melk en havermout/teffontbijt samenvoegt en even in de magnetron doet.

Nummer 3: Griekse Yoghurt met toppings
Het liefst eet ik Griekse Yoghurt als zuivel. Het heeft een zachte structuur maar net wat steviger dan normale yoghurt.
Voeg hierbij toppings toe die jij lekker vind: noten, zelfgemaakte granola, lepel havermout, vers fruit e.d.


Nummer 4: Havermout smoothie
Dit recept is misschien wel het snelst en makkelijkst om te maken en mee te nemen. Voor als je je verslapen hebt of gewoon haast hebt. Wat heb je nodig? Een glas melk (amandelmelk of andere smaak is ook goed), 1 banaan, 2 medjool dadels, 2 el havermout en 1 tl kaneel. Als je geen dadels in huis hebt kan je deze ook weglaten en wat honing of agavesiroop toevoegen. Goed blenden zodat alles fijn is, schenk het in een beker om mee te nemen of in een leuk glas.

 

Nummer 5: Banaan – ei pannenkoekje
Het lijkt misschien veel werk, dat is het echt niet!
1. Prak een banaan in een kommetje 2. kluts 1 ei erdoorheen 3. voor als je langer de tijd hebt; voeg optioneel scheutje melk, een lepel havermout en kaneel toe. 4. zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur, maak 3 of 4 kleine pannen koekjes. Bak ze 3 minuten om en om. 5. Leg het op een bord, doe er eventueel wat kwark, yoghurt of granola bij. Eetsmakelijk!

Hopelijk hebben jullie weer wat ideeën voor ontbijt. Ik ben benieuwd wat jullie eten als ontbijt? Tell me!

Advertentie

3 Reacties op “5 x gezond en snel ontbijt”

  1. het ziet er allemaal weer ontzettend lekker uit Eefje! Wanneer begin je je eigen restaurant? Dan kom ik wel langs. Mijn pannekoekjes worden om de een of andere reden altijd te dik :-(. leuke blog en mooie foto’s

    Like

    1. Dankje! Vroeger was wel mijn droom een eigen lunch cafe of iets te hebben, hotelschool afgerond maar op dit moment gaat het niet, misschien later. Op deze manier deel ik in ieder geval wel mijn ideeen en recepten 😃. Ik ga zometeen een nieuw pannenkoeken recept online zetten misschien werkt dat wel Voor jou!

      Geliked door 1 persoon

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: