Pindakaasrepen met havermout en chiazaad

Pindakaas, je kan er geen genoeg van krijgen! Boterham met pindakaas of een flinke lepel bij de mugcake, heerlijk. Gelukkig bestaan er ook ‘gezondere’ varianten pindakaas waardoor wij ons niet schuldig hoeven te voelen. Hier een paar voordelen van pindakaas: het zorgt ervoor dat je een ‘vol’ gevoel hebt, het bevat onverzadigde vetzuren, tijdens een dieet kan je prima pindakaas eten, het bevat veel vitamine E.. genoeg voordelen om pindakaas gewoon te blijven eten of in huis te halen. Zelf gebruik ik pinda pasta van Body & Fit Shop, aanrader!

Een pindakaasreep is ideaal voor als je veel sport, het geeft je energie en de juiste vetten om te knallen tijdens jou training. Daarom deel ik met jullie mijn pindakaasreep recept.

Wat heb je nodig voor 10/15 repen?

  • 30 gram havermout
  • 40 gram Teffontbijt van Zonnatura (70gram havermout is ook mogelijk)
  • 50 gram diverse gemalen noten
  • 8 dadels
  • 2 el chiazaad
  • 160 gram pindakaas (liefst zonder suiker)
  • 4 el kokos olie
  • 1 tl vanille extract
  • Snuf zout

Mix de noten in de keukenmachine fijn. Voeg dit samen met de havermout en teffontbijt in een kom. Week de dadels in warm water, giet het af en mix de dadels in de keukenmachine tot een dadelpasta. Haal het met een pannenlikker eruit en voeg dit toe aan de schaal met havermout en noten.
Voeg het zout, chiazaad, pindakaas, en vanille extract toe. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit ook toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Als het iets te droog is voeg dan extra kokosolie toe.

Verdeel het deeg op een plaat met bakpapier. Druk met de lepel alles goed aan zodat je een groot vierkant krijgt. Snijd het in gelijke repen en laat het hard worden in de vriezer. Na een paar uur kan je de repen eruit halen en verpakken met folie. In de vriezer zijn de repen lang houdbaar, haal voor of na het sporten een reep uit de vriezer en genieten maar. Reep is ook lekker als ontbijt of tussendoortje.

Advertentie

2 Reacties op “Pindakaasrepen met havermout en chiazaad”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: