Mugcake a la Eefje 

Mugcake it is! Wie kent de mugcake niet.. zo niet? Just try and you’re in love. Eenmaal een keer geproefd en je hebt een nieuwe verslaving erbij! Mugcake kan goed als ontbijt of lunch maar ook als tussendoor of zelfs diner.  Wat heb je nodig om een mugcake te maken?

Hieronder ingrediënten voor een normale mugcacke voor 1 persoon:

  • 1 ei
  • 3 el havermout (mag ook ander meel zijn)
  • 1 rijpe banaan
  • Roomboter om het bakje in te vetten
  • Evt. pure chocolade, kokos e.d.

Prak de banaan fijn, roer het ei erdoor heen en voeg de havermout erbij. Dit is de basis. Voeg zelf toppings toe die je lekker vindt. Denk voorbeeld aan: kaneel en stukjes appel, pure chocolade en wat honing, cacao poeder, alles is mogelijk. Roer alles goed door elkaar. Vet het bakje in met de boter en doe het in een bakje die in de magnetron mag. 1 a 1,5 minuut op 900 Watt in de magnetron en de mugcake is bijna klaar! Kiep het bakje op de kop op een bord, serveer de mugcake met bv. Griekse Yoghurt, pindakaas, fruit of kwark. Smullen maar! Zie hieronder mijn favoriete combinatie, pure chocolade, cacao nibs, pindakaas, Griekse Yoghurt en wat schijfjes peer.

 

 

Advertentie

3 Reacties op “Mugcake a la Eefje ”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: