Sport en eetdagboek #3

Het is alweer het 3e dagboek, althans meer een ‘week’boek want elke zondag plaats ik een blog over hoe mijn week is verlopen op gebied van eten en sporten. Ik vind het ook fijn om ze zelf terug te lezen om te zien waar ik ben en wat ik allemaal gedaan heb. Deze week was weer een zeer sportieve week, nog even knallen voor de feestdagen beginnen en vooral daartussen blijven doorgaan! 

      

Maandag heb ik mezelf rust gegeven omdat ik het weekend ervoor gesport had. Mezelf helemaal rust geven was lastig, uiteindelijk werd het een lange bank avond, soms ook goed. Dinsdag was een actieve dag, als snack naar het werk neem ik een banaan, mandarijn en een zelfgemaakte notenreep mee. De notenreep heb ik eind van de dag genomen zodat ik na het werk gelijk kon gaan rennen. Ik heb een training van 40 minuten gedaan op een wat hoger tempo, voelde goed. Daarna pasta met kip en courgette gegeten, heerlijk een bord pasta na het sporten.
Woensdag ben ik de dag begonnen met een warme havermoutpap met geraspte wortel en een handje noten. Na een dag werken heb ik thuis snel wat gekookt. Roerbakgroenten met roerei en gerookte zalm. Snel door want de eerste les in de sportschool begint op tijd. Ik heb een les Xcore en een les bodypump afgerond. Voor het eerst 2 lessen achter elkaar maar het voelde goed. Thuis genoten van een bak magere kwark en honing. Later in de avond heb ik het recept van de witte chocolade cheesecake uitgewerkt en gedeeld op mijn site, aanrader voor de kerst!  Donderdag had ik een extra dagje vrij, maar uitslapen zat er niet in! Op tijd op omdat ik kaarten gescoord heb voor Rihanna :-) voelde ook als een training haha. In de middag heb ik een langzame duurloop gedaan van 70 minuten. Door de bodypump van woensdag deden mijn benen behoorlijk zeer en dat voelde ik zeker terug tijdens het hardlopen. Daarna een heerlijke lunch bereid: smoothie van spinazie, mango, banaan en frambozen met een boterham gerookte zalm filet, appeltjes en een zelfgemaakte honing mosterd dressing. Donderdag heb ik ook een blog geschreven over doelen 2016, de meeste mensen maken begin van het jaar mooie doelen maar hoe hou je dit vol? Hier kan je mijn tips erover lezen. Vrijdag voelde ik zowel de woensdag als de donderdag nog goed in mijn benen. Ik had voor de avond een les bodypump gepland maar toen ik vrijdag mijn lichaam voelde heb ik verstandig die les uit mijn dag gehaald. In de avond hadden we ook nog sinterklaas avond. Als ik mijn trainingen heb gepland voor die week vind ik het lastig er van af te wijken omdat ik weet dat ze eigenlijk wel gedaan moeten worden. Mijn hardlooptrainingen wil ik niet afzeggen, maar de sportschool doe ik er sinds kort bij dus dan kies ik liever daar voor. Zaterdag heb ik het met mezelf goed gemaakt met een les Xcore en daarna 30 minuten op een fijn tempo hardgelopen. Als lunch had ik spinazie salade met gerookte kalkoenfilet en een groene smoothie.
De rest van de dag ben ik druk geweest om ruimte te maken voor de kerstboom, je kan er niet te vroeg mee beginnen. :-). ‘S avonds met toastjes op de bank gehangen met vriendlief, heerlijk zo’n zaterdag avond! Zondag is rustdag en dagje voor ons samen, uitgebreid ontbijten, op pad gegaan om badkamer kranen/douche etc. uit te zoeken want eind december beginnen we met het verbouwen van een nieuwe badkamer. In de avond hebben we pannenkoeken gebakken met als afsluiter warme chocomel…

Sinterklaas is nu voorbij en alles wordt met kerstversiering versierd. Ook merk je als je op visite bent de warme chocomel, spijs koeken, speculaasjes en andere lekkernijen. Voor mij een lastige maand om alles te weerstaan (echte zoetekauw!) maar ik doe me best. Ik ga dit jaar wel meer alcohol laten staan dan voorheen, ik drink niet heel veel maar tijdens een diner een glas rode wijn of tijdens een borrel een paar biertjes horen er wel bij. Nu mijn doel al over 2 maanden is en ik hier echt hard voor aan het trainen ben ga ik wel proberen de alcohol tijdens de feestdagen te laten staan of te verdelen. Zo verdelen dat ik mijn hardloop trainingen goed kan uitvoeren. Dit was ook een tip van een medewerker van de sportschool waar ik mijn doel mee had besproken en heeft tips gegeven hoe ik toch een glaasje wijn kan drinken en ook mijn trainingen kan voltooien.
Hoe gaan jullie hier mee om?

     
Kennen jullie deze schatjes al? :)
Teddy&Pluisje 

Liefs,

cropped-naamloos1.png

Op de hoogte blijven van mijn blog? Volg me op Instagram!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s