Sport en eetdagboek #4

Wat vliegen de weken. Ik weet nog goed dat ik dagboek #1 schreef. Nu al bij nummer 4 en zit ik op 1/3e van mijn hardloop trainingen voor de halve marathon. Twaalf weken klinken lang maar er zijn nu al 4 weken voorbij en de tijd vliegt, helemaal nu het december is. Hoe is mijn week verlopen?

     

Maandag was geen bijzondere dag, vooral rust genomen en genoten van een paar oreo’s en pure chocolade. Dinsdag begon ik goed met een warme havermoutpap met banaan en lijnzaad. Het was een regenachtige dag maar na het werk heb ik een duurloop training gedaan van 70 minuten, het is behoorlijk zwaar om op een lage hartslag te rennen. Je rent gemiddeld 2 minuten minder dan je normale snelheid. Je voelt je knieeën en boven benen heel erg tijdens zo’n training. Ik train altijd met mijn polar m400, via de polar App of via polar.com kan ik alle gegevens teruglezen. Na deze training gaf hij ook aan dat de training belasting een dag en 23 uur was. Het is fijn om met het horloge te werken en ook soort advies geeft zodat ik rekening kan houden met mijn volgende training. Na de training heb ik me verwend met een grote kom zelfgemaakte erwtensoep.
Woensdag heb ik mijzelf en vriend verwend met een gebakken eitje als ontbijt. Als tussendoortje neem ik vers fruit mee. In de avond had ik eigenlijk een bodypump training gepland maar we gingen spontaan naar de bioscoop. Eigenlijk kwam het wel goed uit, even een ontspannen avondje en niet denken aan gezonde snacks en sporten maar met een grote bak popcorn in de stoel zitten :-). Donderdag heb ik een heerlijke mugcake gemaakt als ontbijt. Na een dag werken ben ik m’n hardloop schoenen aan gaan doen om gelijk de interval training te voltooien. 10 x 2 minuten op hoog tempo stond op de planning. Was een tijd terug dat ik zo’n interval had maar het was fijn! De laatste interval trainingen waren langere minuten hoger tempo, hou wat meer van kortere periodes, dus heb ik extra genoten. Ik nog een grote pan erwtensoep over dus misschien een beetje eentonig deze week maar ik had weer erwtensoep. Wat wel echt heel lekker is na een workout! In de avond heb ik een noten-zaden reep gemaakt, deze reep neem ik bijna dagelijks mee naar het werk als tussendoortje. Het recept vind je hier. Vrijdag heb ik ook een mugcake gemaakt, mugcake vult goed en je kan er veel mee variëren. Als ik de avond ervoor gesport heb, heb ik in de ochtend altijd extra trek en als ik dan een mugcake eet dan ben ik voor een lange tijd weer voldaan. Na het werk heb ik een rondje met de hond van me ouders gelopen want die was op logé en een lesje bodypump gevolgd. Na de bodypump ben ik door gefietst naar 2 vriendinnen die in de stad wonen en hebben we samen een wijntje gedronken. Ik heb me voorgenomen op te passen deze periode met alcohol, ik neem er nu standaard een glas water bij en dat gaat wel oké maar moet ik niet te vaak doen in combinatie met alle trainingen. Zaterdag heb ik even snel een havermoutpapje gemaakt en gelijk met de hond naar buiten want die stond natuurlijk te springen :-)! Zaterdag is altijd een drukke sportdag voor mij. Liefst wil ik dan twee trainingen doen zodat ik zondag rust heb en niet met sporten bezig hoef te zijn. De combinatie gaat goed maar moet wel opletten met het eten want als ik niet snel wat eet na de trainingen dan is de dag echt lang! In de vroege ochtend heb ik een hardloop run van 30 minuten voltooid, even wat kleins gegeten en door gegaan naar de sportschool voor een les Xcore. Xcore is conditie maar ook core training, best pittig maar voor het hardlopen echt een goede workout. In de middag kwam een vriendin langs met 2 verse broodjes, smullen! In de avond Mexicaanse tortilla gemaakt en uitgerust. Zondag is (meestal) rustdag, heerlijk uitgeslapen en genoten van een uitgebreid ontbijt met verse croissantjes. I’m ready for week 5!

    

In het begin vertelde ik jullie kort over de Polar m400, binnenkort plaats ik hier een blog over. Stay tuned.

    

Liefs,

cropped-naamloos1.png

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s