Weekmenu #2

In juli schreef ik mijn eerste weekmenu, de insteek hiervan was om een week menu (ma t/m vr) samen te stellen met recepten die redelijk snel gemaakt zijn zodat je inspiratie kan op doen voor aankomende week. Hier heb ik best veel reactie opgekregen, super TOF dus! Aangezien alle scholen vanaf a.s. maandag weer starten leek het me een goed moment om weer een weekmenu te schrijven! Daarnaast schrijf ik een paar leuke snack ideeën uit om te maken, die je mee kan nemen naar werk of school.

Laat me vooral weten wat je ervan vindt en als je iets gemaakt hebt uit het weekmenu!

Maandag
Gnocchi caprese met kipfilet. Een eenvoudig recept. Je kunt de kip in blokjes snijden en bakken of in de oven op 170 graden 10 minuten. Daarnaast kook je de gnocchi een paar minuten. Voeg cherry tomaten, plakjes mozarella, pijnboompitten, basilicum en wat geraspte kaas toe. Voeg een lepel pesto toe. Leg de kipfilet erbij en klaar!

Dinsdag
Op dinsdag heb ik mijn favo sportles: boksen. Dat vraag om een wat stevigerige maaltijd die toch snel op tafel staat. Spaghetti met chorizo, cherry tomaten en rode pesto! 


Woensdag
Op woensdag maken we tonijnwraps. Je maakt de tonijn op smaak met diverse ingrediënten, legt het op een wrap (die kun je eventueel grillen van te voren), rolt hem op en ready!

Donderdag
Vandaag een extra verwen moment want we maken pizza! Top de pizza met wat jij lekker vindt en we maken de bodem ook zelf. Nee, deze hoeft niet lang te rijzen. Je maakt het deeg gewoon met (volkoren)bloem, zout, peper, olijfolie en yoghurt! Wees niet bang, de pizza smaakt zeker niet naar yoghurt.

Vrijdag
Genieten we van een goed gevulde pompoensoep met vers afbakbrood.

Snack ideeën voor werk & school: 
– Noten & zaden reep 
– Havermoutmuffins
– Brownie van dadels met kokos

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s