Hartige bolognese taart met kwark bodem

Hartige taart, kort wat bakken – eieren met melk erbij, bodem maken en 3 kwartier in oven. Het is een makkelijk gerecht en je kan veel variaties maken. Een tijd terug had ik de hartige bolognese taart gemaakt met bladerdeeg als bodem. Zoals de meeste wel weten is bladerdeeg niet echt gezond en bevat het veel slechte vetten. Je kan het vergelijken met croissant deeg. Echter smaakte de taart wel goed en ben ik opzoek gegaan naar een gezondere variant door de bodem zelf te maken. Het is gezonder maar het smaakte ook veel lekkerder. Een zachte bodem en krokante zijkant maakte de taart af. 

Wat heb je nodig voor een hartige taart voor ongeveer 3 personen? 

Vulling:

 • 400 gram mager rundergehakt
 • 1 ui
 • 2 tomaten
 • 1 groene paprika (of andere kleur naar keuze)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 eieren
 • 10 ml melk
 • Simply Spices kruiden: Italian Love
 • Diverse kruiden: gehakt kruiden, Italiaanse kruiden, paprika poeder en sambal
 • Geraspte kaas

Bodem:

 • 220 gram kwark
 • 220 gram speltbloem
 • 3 el olijfolie
 • Snuf zout
 • Beetje paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Voor de bodem: klop de kwark los met de olijfolie, voeg het zout en bloem toe en kneed het tot een soepel deeg. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het uit met de deegrollen tot een ronde lap. Vet de bakvorm een beetje in en leg het deeg erin en druk goed aan. Strooi wat paneermeel erover en zet het deeg ondertussen in de koelkast.

Voor de vulling kruid je eerst het gehakt met de gehaktkruiden. Snipper de ui. Plaats een koekenpan op het vuur. Fruit de ui aan en voeg het gehakt toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak dit kort mee. Als het gehakt bruin is zet je het vuur wat lager en voeg je de kruiden toe samen met de tomatenpuree.

Kluts in een kommetje de eieren los en voeg de melk eraan toe.

Haal het deeg uit de koelkast en verder de gehakt vulling, druk goed aan. Verdeel het ei mengsel over het gehakt d.m.v. Een lepel of sauslepel. Strooi er een beetje geraspte kaas over en als laatste een paar plakjes tomaat.

Plaats de taart voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eetsmakelijk!

    

Advertentie

7 Reacties op “Hartige bolognese taart met kwark bodem”

 1. Pingback: Week #5 |

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: