5 x favorieten diner 

 

img_3219-1Avond eten, na het werk heb je er niet altijd zin in. Boodschappen doen, bedenken wat je wilt eten, koken, je wilt vast ook nog sporten en andere dingen doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg foodblogs en tijdschriften met veel diverse recepten te vinden. Dat is fijn! In deze blog maak ik een overzicht van mijn 5 favorieten diner gerechten. Al eerder schreef ik een blog over welke snacks handig zijn voor buiten de deur en welke 5 ontbijtjes snel te maken zijn.

1. Soep, ja soep staat op nummer 1. Voedzaam, snel, makkelijk, stukje brood of lichte salade erbij en je bent klaar. Om helemaal snel te zijn maak je op een vrije dag een grote pan en heb je gelijk een heerlijke kom soep als lunch en volgende dag als diner. Hier vind je diverse soorten soep, mijn favorieten soepen zijn de zoete aardappelsoep, mosterdsoep en de pittige paprika-tomatensoep.

Pittige tomatenpaprikasoep

2. Gemarineerde kip, met mie, sperziebonen en cashewnoten. Dit recept maak ik graag, soms vergeet ik het recept maar laatste tijd maak ik hem wel wekelijks. Het recept vind je hier.

3. Pizza van Griekse yoghurt met toppings. Ja, pizza staat in de lijst! Je zou denken, veel werk maar dat valt met dit recept reuze mee. Wat heb je nodig? Kwark, meel (naar keuze, voorkeur voor spelt of boekweit), olijfolie, zout en wat kruiden en je bodem is klaar. Alleen goed kneden en rollen natuurlijk maar rijzen hoeft niet. Dus je kan gelijk aan de gang met de toppings, leef je uit met groente, voeg wat tonijn toe of gerookte kipfilet. Het uitgebreide recept vind je hier.

img_3950-1

4. Hartige taart van kwarkbodem. Het recept wat op mijn blog staat is met bolognese vulling. De bodem is net zoals hierboven makkelijk te maken en zeker als je de taart iets vaker gemaakt hebt dan heb je geen recept meer nodig. Als de bodem klaar is, vulling maken met wat jij lekker vind en de oven in. Tijdens dat het in de oven staat heb je tijd om keuken weer netjes te maken en kan je uitgebreid de tafel dekken! Een tijd terug maakte ik een Mexicaanse vulling: gehakt, mais, kidneybonen, tomatenblokjes. De bolognese vulling blijft wel mijn favoriet maar als je zin hebt in iets anders kan dat natuurlijk ook. De taart is voor 4 personen, bij ons is altijd een stukje over voor de volgende dag, scheelt weer! Het uitgebreide recept vind je hier.
IMG_1120

5. Broodje burger. Wie wordt er nou niet vrolijk van een burger? Gelukkig kan je hier eindeloos mee variëren. Mijn favoriet is met gegrilde groenten en een gebakken ei, klik hier voor het recept. Geen zin in een vleesburger? Zelfgemaakte kipburger of een vegetarische burger is ook lekker, je kan zelf kiezen welke kruiden en specerijen je toevoegt. Bakken, in de oven, grillen je kan er alle kanten mee op.

IMG_4297

Wat zijn jouw favorieten gerechten? 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: