Ciabatta frisse kipburger met tzatziki saus

  

Het zonnetje schijnt, dat doet een mens goed. De lente is begonnen, al is het nog wel behoorlijk fris. Tijd voor lente gerechten, wandelen, fietsen oftewel buiten zijn. Afgelopen weken zijn we op zondag druk aan het klussen want we zijn thuis het hele huis aan het verbouwen. Wel in stapjes, van boven naar beneden. Tijdens een klusdag houden we van een stevige lunch, hoort ook een beetje bij klussen hè? 

Dit maal maak ik een heerlijke kipburger. Ik hou er van om gerechten uit te proberen en ben ook regelmatig naar nieuwe en lekkere recepten. Net zoals deze kipburger, ik heb meerdere burgers in mijn receptenindex staan van vega tot burger met ei. Graag wil ik deze lijst aanvullen met een heerlijke kipburger.

Wat heb je nodig voor twee kipburgers? 

 • 300 gram kipgehakt
 • 2 lente ui, klein gesneden
 • Paar blaadjes munt, klein gesneden
 • Klein theelepel sambal
 • 1 el paneermeel
 • 1 el maizena
 • 2 ciabatta’s
 • Een halve limoen
 • Frisse sla
 • Halve komkommer, halve plakjes
 • Tzatziki saus: 3 el Griekse yoghurt, paar druppels limoensap, 1 knoflookteen en een halve komkommer geraspt (zonder komkommerzaad), beetje zout – peper – paprika poeder

Doe de gehakt in een kom. Voeg paneermeel, maizena, munt, rasp van de limoen, sambal en 1 lente ui klein gesneden, toe aan het gehakt. Maak het op smaak met zout en peper.
Verdeel het in 2 delen en maak een vorm die jij wenst, rond-plat of ovaal. Ik kies voor iets langwerpig omdat mijn ciabatta’s ook langwerpig zijn. Leg de burgers even aan de kant.

Verwarm de oven voor de ciabatta’s op 200 graden. Maak ondertussen de tzatziki saus. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg hier een geperste knoflookteen aan toe. Halveer de komkommer en haal het zaadlijst eruit. Rasp of snijd de komkommer in kleine stukjes en voeg dit aan de Griekse yoghurt toe. Voeg een paar druppels limoensap, zout, peper en paprika poeder toe. Zet ook aan de kant.

Bak de ciabatta’s af, ongeveer 8-9 minuten. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Doe er wat olijfolie in, bak de burgers. Draai ze regelmatig om en bak ze ongeveer 9 minuten. Let goed op dat de burger helemaal gebakken is. Je kan eventueel een deksel op de pan plaatsen zodat de burgers sneller goed zijn van binnen.

 
Snijd de broodjes door de helft, smeer op de onderkant wat tzatziki saus. Leg hier de burger op. Leg hier wat sla op en komkommer plakjes. Snijd 1 lente ui in kleine rondjes, verdeel dit over beide broodjes.
Verdeel 1 el tzatziki saus over de salade (bv. 3 kleine porties) leg het broodje erboven op: eetsmakelijk!

Dit is trouwens ook een goed alternatief voor diner, bak er wat courgettes bij en klaar! 

 

 

 

 

Eén reactie op “Ciabatta frisse kipburger met tzatziki saus”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: