Vega: Kidneybonen burger

Ik ben fan! Wat lekker, zelfgemaakte vegetarische burger. Vorige keer deelde ik met jullie al een ander vega burger recept. Een goede vriendin van mij is vegetarisch en komt regelmatig eten. Ik vind het leuk om elke keer iets anders klaar te maken en het liefst zelf, in plaats van de standaard vegetarische burgers uit de supermarkt.

Zelf vind ik bonen en kikkererwten heerlijk. Door salades, bij wraps of door de burger heen. De burgers zijn makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten kidneybonen burger voor twee personen:

  • 1 blik kidneybonen
  • 1/2 blik maïs
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • optioneel: stukjes paprika, ui, wortel.
  • Beetje sambal na smaak
  • Diverse kruiden: paprika poeder, peper, zout, Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Pureer de kidneybonen met een staafmixer of keukenmachine, niet helemaal fijn. Voeg de maïs en andere groenten toe. Breek het eitje erboven en roer het erdoorheen. Voeg paneermeel toe, als het nog te vochtig is voeg dan iets meer paneer meel toe. Voeg de diverse kruiden en sambal toe en verdeel het in 4 porties. Maak eerst een bal en vorm het daarna in een burger vorm. Je kan ook een leek blikje gebruiken of de porties wegen zodat ze allemaal even groot zijn.

Plaats een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Leg de burgers er in en bak 3 minuten aan beide kanten. Serveer de burgers bijvoorbeeld met een frisse couscous salade of een hard broodje met sla.

Enjoy!

cropped-naamloos1.png

Advertentie

3 Reacties op “Vega: Kidneybonen burger”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: