5 x recepten met peulvruchten

Peulvruchten zijn hip en enorm gezond. Wat verstaan we eigenlijk onder peulvruchten? Denk aan o.a. erwten, kidneybonen, witte/zwarte bonen, kikkererwten, sperziebonen, linzen. Buiten dat deze producten ideaal zijn om op voorraad te hebben en lang houdbaar zijn, zijn deze producten ook nog eens gezond. Ten eerste zijn peulvruchten vezelrijk, bevatten enorm veel vitaminen en een dosis eiwitten (per 100 gram 7 a 9 gram eiwitten)!  Ook bevatten ze mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor.

Oké het is nu wel duidelijk dat het goed is om dagelijks wat peulvruchten toe te voegen aan je voedingspatroon. Maar hoe? Ik ben gek op peulvruchten dus ik doe wel eens wat door mijn salade of eet een handje los. Maar peulvruchten zijn ook goed te gebruiken tjidens diner, daarom heb ik deel ik hieronder 5 recepten waar peulvruchten in verwerkt zijn!

  1. Gegrilde sperziebonen met bulgur en kipsaté 

2.  Lauwwarme spinaziesalade met tonijn en linzen 

 

3. Linzensoep met kokosmelk (zo lekker!) 

4. Kidneybonenburger of kikkerwertenburger 

5. Zoete aardappel gevuld met kidneybonen en mais 

 

Advertentie

Eén reactie op “5 x recepten met peulvruchten”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: