Gegrilde sperziebonen met kipsate en bulgur

Door de weeks vind ik het soms wel fijn wat uitgebreider te koken, even aandacht geven aan het eten, vaak doe ik dit op een dag wanneer ik niet sport. Liefst maak ik extra veel avondeten zodat ik er 2 dagen mee kan doen. Soms heb je zo’n trek of is het zo lekker dat de pan toch helemaal op gaat, gelukkig wel een goed teken dan! Net zoals bij dit gerecht. Gekookte sperziebonen zijn lekker maar je kan ze veel lekkerder maken. Ik heb ze dit keer gegrild, benieuwd hoe? Lees dan vooral verder. 
Wat heb je nodig voor 2 personen? 

 • Ongeveer 120 gram bulgur 
 • 300 gram kipfilet 
 • 400 gram sperziebonen 
 • 150 gram cherry tomaten 
 • Optioneel pindasaus, Indische nootjes, kroepoek voor bij de kip (en houten stokjes!) 

Dressing voor sperziebonen: 

 • 1 sjalotje of uitje gesniperd
 • 1 el Witte wijn azijn
 • 3 el Olijfolie
 • Scheutje honing
 • Evt. kruiden naar keuze 
 • Peper en zout

Voor marinade kipfilet:

 • 1 knoflook geperst
 • Ketjap Manis
 • Peper / zout
 • Beetje sambal 

Maak eerst de marinade voor de kipfilet. Meng alle ingrediënten daarvoor bij elkaar. Snijd de kipfilet in kleine blokjes (de maat dat jij prettig vind aan een stokje). Leg hier de kipfilet in en zorg dat de marinade goed verdeeld is. Laat het even staan. 

Snijd de kontjes van de sperziebonen af. 

Zet een pan water op het vuur, als het kookt, doe je hier de sperziebonen in en kook je die ongeveer 5 minuten. Giet af en zet even aan de kant. Je kan eventueel het kookwater opvangen zodat je daarna de bulgur in kan koken, anders een aparte pan op het vuur zetten en via gebruiksaanwijzing bulgur koken.

Zet een grillpan op het vuur, snijd de cherry tomatjes door de helft en leg ze in de grillpan. Zorg dat er een zwart streepje op komt van de grillpan, let op: middelhoog vuur en geduld! Als ze klaar zijn leg je ze in een kom. Dit doe je ook met de gekookte sperziebonen.

Ondertussen doe je de kipfilet even in een zeef zodat de overige marinade niet in de pan wordt meegebakken. Je bakt de kipfilet gaar in een grote koekenpan. Als ze gaar zijn, rijg je de kipfilet stukjes aan de stokjes. Leg ze op een bord, met daarnaast de bulgur. 

De cherry tomaten en de sperziebonen maak je op smaak met de dressing en serveer je erbij. 

Optioneel: pindasaus opwarmen, paar eetlepels erbij met wat kroepoek en Indische nootjes. 
En nu lekker genieten! 

2 Replies to “Gegrilde sperziebonen met kipsate en bulgur”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s