Wat is alfalfa en hoe pas je het toe?

Het klinkt je vast niet bekend in de oren. Geloof me, bij mij een paar weken geleden ook niet maar ik zag het toevallig voorbij komen en paste het regelmatig toe aan mijn gerechten. Goed moment om er even wat over te schrijven want alfalfa is super gezond! Dus wil jij graag jouw sandwich net wat gezonder maken? Of je salade gezellig opmaken met wat kiemplantjes? 

De kiemen komen van de luzerneklaverblad. Alfalfa lijkt op taugé of op tuinkers. Tuinkers ken je vast van vroeger, wat je op je beschuitje deed met wat aardbeien (althans wij wel).
Wat is er zo gezond aan alfalfa? Het zit bordenvol vitamines en mineralen. Zoals aminozuren, ijzer, zink, fosfor, koper, calcium en vitamine B1,2,3, C, D, E en K.
Dagelijks toevoegen van alfalfa in je voedingspatroon helpt je perfect met het aanvullen van je vitamines en mineralen. Leuk weetje is ook dat het 20% eiwitten bevat..!

Ook zou alfalfa kunnen zorgen dat je wonden sneller geneest, minder broze nagels hebt, minder last hebt van gespleten haar punten, helpt tegen verkoudheid en ontstekingen. Al met al is alfalfa dus een super product om dagelijks te te voegen!

Alfalfa heeft een frisse en neutrale smaak. Hoe pas je het toe? 
– Salades, strooi het er overheen als extra toevoeging
– Op je boterham kan je het toevoegen, bijvoorbeeld met kipfilet, cottage cheese
– Zin in een omelet? Serveer hier wat alfalfa bij.
Ook bij warme gerechten kan je het toevoegen, als garnering. Eigenlijk is het dus heel makkelijk toepasbaar.

Afgelopen week maakte ik een grote kom gevuld met rucola, mais, augurken, kidneybonen, linzen, falafel, paprika, avocado en cottage cheese. Hier voegde ik een handje alfalfa aan toe, heerlijk!

 

 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: