Linzensoep met kokosmelk

Brrrr.. wat een weertje buiten. Regen, kou echt winter weer. Niets is lekkerder dan binnen zitten met een warme kop soep (of met een warme chocomelk ;) ). Tijdens de winter is het extra belangrijk mineralen en vitamines binnen te krijgen en te zorgen dat je goed eet. Ik hou van peulvruchten en maak ook graag recepten met peulvruchten erin. Dit keer koos ik voor linzen. Linzen zijn rijk aan proteïne en vezels. Maar in linzen zit ook veel mineralen, foliumzuur (90% per 100 gram! ADH), ijzer, fosfor, koper en vitamine B. Doordat er veel vezels in linzen zitten zorgt het voor een goede spijsvertering. En wat het mooie is, met linzen kan je zoveel. Kies bijvoorbeeld voor een portie gekookte linzen bij je avond maal, of laat het afkoelen en mix het door de salade, verwerken in een vega burger of.. heerlijke linzensoep!

Wat heb je nodig voor een grote pan voor ongeveer 6 kommen? 

  • 150 gram rode linzen
  • 150 gram groene linzen (je kan ook 300 gram rode of groene gebruiken)
  •  1,5 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk,ongezoet
  • 2 grote wortels (of een paar kleine)
  • Een halve groene paprika
  • Komijnzaad en paprikapoeder
  • 1 ui en 1 teen knoflook
  • 2 bouillontabletten

  

Bereiding:

Maak eerst 1 liter bouillon klaar. Snijd de wortel in stukjes en voeg dit vast toe bij de bouillon.
Plaats een soeppan op het vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in de pan. Voeg de kruiden toe, behalve de peper. Kies zelf hoeveel en of je wat andere kruiden eventueel wilt toevoegen. Voeg het tomatenblik toe en laat het even kort pruttelen. Voeg het bouillon met wortel toe aan de soeppan en voeg gelijk de linzen toe.
Snijd de peper in grote stukken (of heel laten, aangezien je ze er later weer uit haalt) maar haal wel de zaadjes eruit, snijd de paprika in stukjes en voeg dit beide toen aan de soep. Schenk de helft van de kokosmelk in de soeppan en roer het goed door. Laat de soep nu ongeveer 30 minuten zachtjes koken, roer tussendoor om te kijken hoever de linzen zijn. Voeg op het laatst de andere helft van de kokosmelk toe.

Als de linzen zacht zijn kan je de soep gaan blenden. Als je van pittig houd kan je de pepertjes erin laten, ik heb gekozen ze eruit te halen. Dit kan via een blender of met een staafmixer. De soep is klaar om te serveren. 

cropped-naamloos1.png

 

 

Advertentie

2 Reacties op “Linzensoep met kokosmelk”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: