Pizza: zoete aardappel met geitenkaas

  
Nog geen inspiratie voor aankomende week? Deze pizza of plaattaart, hoe je het wilt noemen, is makkelijk te maken. Dus haast? Trek en geen zin in gedoe? Helemaal als je het deeg vers koopt in plaats van zelf maken is het helemaal easy!

Wat heb je nodig voor een plaattaart voor 2/3 personen?

  • 1 zoete aardappel (geen kleintje)
  • 0,5 a 1 rol geitenkaas
  • Half potje zongedroogde tomaten
  • Vers pizzadeeg met tomatensaus
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Verwarm de oven op 200 graden.
Rol het deeg uit over de ovenplaat. Ik rol het deeg altijd een beetje uit omdat ik hem anders zo dik vind, ieder zijn keuze! Een andere keuze is om het pizza deeg zelf te maken, kost misschien wat meer tijd maar maakt het gerecht extra gezond.
Schil de zoete aardappel, snijd het door vieren en snijd dunne plakjes. Schenk wat olie uit het potje van de zongedroogde tomaten in een kom met wat zout en peper. Leg hier de plakken zoete aardappel in.
Smeer de tomatensaus uit over het deeg. Leg de zoete aardappel erop. Snijd de zongedroogde tomaten en de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel het over de pizza. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen en naar smaak nog wat zout en peper.

Plaats de pizza in de oven en als het deeg een beetje bruin is is de pizza klaar, dit is na ongeveer 20 minuten.

Enjoy!
cropped-naamloos1.png

Advertentie

Eén reactie op “Pizza: zoete aardappel met geitenkaas”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: