Sport en eetdagboek #8

  
Het is al weer even geleden dat ik een dagboek schreef. Waarom? Omdat de trainingen afgelopen periode iets minder verlopen zijn en ik weinig te schrijven had erover. Helaas ben ik een week ziek geweest, o.a. keelpijn en is dat niet echt fijn als je wilt gaan hardlopen. Verstandig een paar dagen extra rust genomen en rustig begonnen met lichte trainingen.
Afgelopen week voelde ik me wisselvallig. Kwam de keelpijn weer terug of toch niet? Dinsdag heb ik een rustige training afgerond van 30 minuten. Even geen horloge, geen hartslagband gewoon op gevoel. Dat was gek en wennen want na een half jaar ineens zonder is gek. Het heeft me goed gedaan.

Woensdag had ik spierpijn, normaal heb ik nooit spierpijn na 30 minuten hardlopen, helaas is het niet anders. In de avond een les body pump gevolgd om weer wat kracht op te bouwen. Met minder gewicht ging het goed.
Het herstel duurde lang, langer dan normaal en ik ben vaak te fanatiek om door te gaan maar ik wist ook als ik dat ging doen ik misschien weer teveel van mijn lichaam zou vragen?
Donderdag heb ik daarom rust genomen. Wel geklust in huis, daar ontkomen we bijna niet aan deze periode. Goed slapen helpt al veel, ik slaap deze periode meer dan normaal gesproken. Ik merk als ik meer slaap ik beter herstel, wordt ook gezegd dat je 2 minuten extra slaap nodig hebt per kilometer dat je gelopen hebt. 10 kilometer hardgelopen? 20 minuten eerder naar bed. Ja, dat is lastig maar wel verstandig als je een doel voor ogen hebt.
Vrijdag avond heb ik 45 minuten gerend met sprintjes img_1979-1
tussendoor dit voelde heerlijk maar gelijk daarna
spierpijn en voelde me niet top fit. Toch
teveel gedaan misschien?
Zaterdag naar de stad gefietst om me lekker te verwennen bij de kapper en in de middag tapas gemaakt voor in de avond. Mijn ouders kwamen bij ons eten. Veel werk maar leuk om te doen! Na productieve dag heb ik heerlijk 10 uur geslapen. Zie hier een recept wat ik o.a. gemaakt had deze avond.

Zondag is meestal een ‘rustdag’ ieder geval niet sporten. Maar omdat ik het gevoel heb dat ik wat trainingen moest inhalen ben ik in de avond toch gegaan. Mijn vriend ging mee op de fiets, gezellig hele route gekletst 50 minuten lang. Langzaam tempo en praten is een goed voor je. Dit merkte ik ook toen ik thuis kwam, minder uitgeput en voelde me goed. Hopelijk herstel ik snel en kan ik het tempo weer wat opvoeren want voor je het weet is het 14 februari en loop ik de halve marathon!

Afgelopen weekend ben ik langs Run2day gegaan voor informatie over gelletjes tijdens het hardlopen. Op advies heb ik 4 gelletjes meegenomen. 2 voor de wedstrijd en 2 om uit te proberen. Ik heb er geen ervaring mee en hoor verschillende verhalen erover (of het lekker is of niet), ik ben benieuwd of ik het wat vind. Ik hoor er diverse verhalen over. Niet nodig, wel nodig, vies, niet vies, goed voor je? Ik heb zelf geen idee. Aankomende week ga ik het tijdens een run uitproberen.

Heb ik eigenlijk al verteld wat mijn doel is? Volgens mij nog niet.. Geen idee of het ongeluk brengt om het al te verklappen. Ik heb meerdere doelen. 1 dat ik de halve marathon ga uitlopen, 2. mijn doel is binnen 1.50 te finishen (moet zeggen dat dit haalbaar kan zijn maar wel hoog gegrepen) 3. ieder geval onder de 2.00 uur te finishen 4. te genieten van de hele wedstrijd en route.
Ik ga proberen weer wekelijks een update te sturen… stay tuned :-)
  

Liefs

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s