Omelet met spinazie, cherry tomaat en rookvlees

Eieren, je kan er zoveel mee! Handig om mee te bakken, gewoon gekookt eitje, om deeg te maken, door salade.. je kan eindeloos variëren. Eieren zitten vol met mineralen en vitaminen, zoals A, B2 en B12. Het zijn goede vleesvervangers aangezien eieren ook ijzer bevatten.
Wist je dat als je eieren in koud water legt je kan zien hoe oud het ei is? Als het ei met de bolle kant omhoog komt drijven is het een oud ei. Als het ei echt boven drijft kan je hem beter weggooien. En dat als je een ei gekookt hebt hij sneller rond draait op het aanrechtblad dan een ongekookt ei? Probeer het maar eens. Ik heb wel eens een ongekookt eitje als ontbijt gekregen (als grapje, dat wel) maar op die manier kom je er achter.

Hierbij deel ik met jullie een recept van een omelet. Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1 ui
  • Handje spinazie
  • 4 cherry tomaten
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 3 plakjes rookvlees
  • Peper, zout en olijfolie

Zet een koekenpan op laag vuur. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit het aan. Bak de spinazie erbij, niet te hard zodat de bladeren niet teveel in slinken. Kluts de eieren in een bak en schenk de melk erbij. Maak op smaak met zou ten peper. Als de spinazie is gebakken schenk je het ei in de pan. Plaats een deksel op de pan en laat het gaat worden. Keer om als de bovenkant hard is (dat het ei niet meer vloeibaar is).  Leg de omelet op een bord, leg er 3 plakken rookvlees op en rol het net als een wrap. Snijd de cherry tomaten in partjes en leg het erbij. Enjoy!

Tip: heb je grote honger? Neem er een boterham bij.

 

Advertentie

2 Reacties op “Omelet met spinazie, cherry tomaat en rookvlees”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: