Pittige tomatenpaprikasoep

Pittige paprika tomatensoep Zelf vind ik het lekker om in het weekend een grote pan soep te maken en van te smullen. Vandaag heb ik pittige paprika groenten soep gemaakt.
Wat heb je nodig voor een goed gevulde pan, ongeveer 6 grote koppen soep:

– 1 rode paprika
– 1/2 gele paprika
– 1/2 groene paprika
– 3 tl tomatenpuree
– 2 bouillon tabletten
– 1 liter gekookt water
– 5 stengels bleekselderij
– 3 tomaten
– 1 ui
– 1 knoflookteen
– Scheut rode wijn
– Diverse kruiden + z/p
– 1 tl sambal
– Olijfolie

Eventueel: afgebakken stokbrood met kruidenboter.

Eerst gaan we alles snijden. Het mag allemaal grof gesneden worden want de soep word later nog in de blender gemixt. Alle paprika’s en bleekselderij snijden en in een bak doen. Ui en knoflook klein snijden zodat er voldoende smaak vrij komt, apart in een andere bak doen. Tomaten in parten snijden en in een andere bak doen.

Een grote pan op het vuur zetten en wat olijfolie in doen. Fruit hier de gesneden ui en knoflook in. Als het gefruit is, voeg de gesneden paprika’s toe en bak het rustig. Ondertussen zet je de waterkoker aan zodat we de bouillon vast kunnen maken. 1 liter met 2 bouillon tabletten, in een maatbeker of pan doen en even goed roeren zodat de bouillontablet goed is opgelost.

Als de paprika lekker aangebakken is voeg je diverse kruiden en de sambal toe. Ik heb de kruiden van Simply Spices gebruikt: paprikapoeder, Italiaanse kruiden, pasta Love, oregano en een klein beetje komijn. Roer dit goed door de paprika en ui en voeg de tomatenpuree door. Zorg dat dit heel even warm wordt zodat het ontzuurt. Voeg de tomaten parten erbij en blus af met een scheut rode wijn naar keuze. Roer het goed door en laat het 1 minuut koken. Voeg de bouillon toe en daarbij de gesneden selderij. Laat het ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.

Zet het vuur uit en doe de soep met een soeplepel in een blender, als je geen blender hebt kan een staafmixer ook maar krijg je het niet heel glad mee, blender de soep goed door zodat er geen stukjes meer inzitten. Ik heb zelf geen grote blender dus ik heb dit in twee delen gedaan. Schenk de gemixte soep in een schone pan. Als alle soep gemixt is laat het dan nog heel even koken, ongeveer 5 minuten. Proef even of de soep goed is, eventueel nog zout of peper toevoegen. 

Serveer tip: naanbrood of vers stokbrood.

Advertentie

Eén reactie op “Pittige tomatenpaprikasoep”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: