Havermoutpap met banaan, kaneel en pure chocolade

Havermout, iedereen kent het wel en het is heel erg hip. Ondanks het hip is is het ook gezond. In mijn vorige blog over havermout vertelde ik wat het voor voordelen heeft en waarom je dit gewoon in huis moet hebben! Dit maal heb ik een simpel havermoutpap gemaakt maar de combinatie en smaak is echt heel erg lekker. 

Wat heb je nodig voor 1 grote kom? 

  • 1 banaan
  • 40 gram havermout
  • 200 ml halfvolle melk
  • Kaneel
  • Stukje pure chocolade
  • 1 tl honing
  • 1 tl lijnzaad

Bereiding:

Plaats een steelpan op het vuur en doe hier de melk in. Zorg dat de melk zachtjes aan de kook raakt. Als de melk zachtjes kookt voeg je de havermout en lijnzaad toe. Roer dit goed door en laat het zachtjes pruttelen totdat het de dikte krijgt die jij wenst.

Snijd de banaan door de helft (in de lengte) en snijd de banaan daarna in plakjes. Giet de havermout in een ontbijt kom, schenk hier de honing overheen en leg de banaan erboven. Strooi naar wens wat kaneel erover. Rasp de pure chocolade met een kaasschaaf of een rasp. Strooi dit erover en je ontbijtje is klaar. Geniet ervan :-).

cropped-naamloos1.png

Advertentie

4 Reacties op “Havermoutpap met banaan, kaneel en pure chocolade”

  1. Pingback: Week #5 |

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: