Trots op Eefjesfinest + recept zongedroogde tomaten a la mama :-)

Dit maal schrijf ik een blog over hoe ‘Eefjesfinest’ is begonnen en hoe trots ik nu ben maar ik deel ook een recept van mijn moeder: zongedroogde tomaten.
Herken je het? Je barst van de ideeën maar soms komt het er niet uit, lukt het niet en op dat moment is je eigen moeder je grootste inspiratie :-). We lijken op elkaar, staan allebei graag in de keuken, proberen diverse recepten uit, hebben een grote verzamelbak met recepten, vinden het leuk om voor gezelschap te koken of hapjes te maken.

Eefjesfinest ging in maart 2015 online en spannend dat dat was. Een vriendin van mij blogt al een tijd en wist dat ik opzoek was naar een leuke hobby (wat altijd al (gezond)koken en sporten is geweest).
Op een dag stuurde ze me een sms met een enthousiast verhaal hoe leuk het zou zijn als ik een
blog zou beginnen om via deze weg mijn ideeën en inspiratie te delen met anderen. Eerst schrok ik een beetje, ik online? Zijn mijn recepten lekker? Kan ik andere wel motiveren? Wat wordt mijn naam? ‘help’.  Ik ben eerst in mijn omgeving gaan navragen, paar goede vrienden, mijn vriend en natuurlijk mijn moeder. Ik kreeg positieve reacties en na een paar dagen goed nadenken ben ik opzoek gegaan naar een naam. Wil ik alleen over eten schrijven of ook meer? Mijn naam moest passend zijn en toen kwam ‘Eefjesfinest’ de beste ideeën, ervaringen en recepten van mij. Zonder enige ervaring ben ik een blog begonnen, als eerste ben ik bezig geweest om structuur te maken en recepten te plaatsen. Een paar weken flink aan gewerkt en toen heb ik mijn blog ook aan vrienden doorgezet en via Social Media gedeeld.
Eerst alleen via Instagram want ik vond het spannend maar ook eng wat andere ervan vonden. Afgelopen week ben ik ook te volgen via Facebook en Twitter -> wat betekend dat ik het leuk vind, bloggen beter gaat en ik trots ben, ook nu mijn naam is afgekocht. Eefjesfinest.com
Mijn moeder was/is er altijd. Ze bekijkt mijn blogs elke keer weer, koppelt terug als er iets niet klopt maar ik krijg ook positieve feedback. Fijn mam, bedankt :-)!

Van het weekend stuurde mijn moeder dit recept door en ik wil dit graag met jullie delen.
Wat heb je nodig voor een bakje zongedroogde tomaten?

  • 120 gram cherry tomaten
  • 10 ml olijfolie en balsamico azijn
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • evt. andere kruiden zoals tijm of rozemarijn

Als eerste gaan we de oven voorverwarmen op 120 graden. Leg een bakplaat klaar met bakpapier erop. Halveer de tomaten en besprenkel de tomaten met olijfolie, balsamico azijn en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Plaats de tomaten voor 1,5 a 2 uur in de oven. Controleer tussendoor even, het kan zijn dat ze een kwartier langer in de oven moeten.

Serveer tip a la mama: rucola salade met feta en zongedroogde tomaatjes.

Dat wordt smullen! Alle credits naar mama :-)

Liefs van mij maar ook van mijn moeder.

Advertentie

2 Reacties op “Trots op Eefjesfinest + recept zongedroogde tomaten a la mama :-)”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: