Salade met geitenkaas, zoete aardappel en spekjes

Afgelopen dagen was het mogelijk. Zonder jas de deur uit! Hebben jullie dat ook zo gemist? Nu het weer wat zonniger wordt ga je ook regelmatig voor een salade als diner. Ik houd ook van salades maar hij moet wel goed gevuld zijn anders heb ik later op de avond snel weer trek.

1,5 maand geleden hebben we een klein moestuintje gecreëerd in de tuin. Dat is super leuk want we hebben nu 4 grote rucola planten, 4 kroppen sla, veldsla, wat fruitbomen die aan het groeien zijn en aardbeien planten. Hopelijk hebben we van de zomer verse aardbeitjes! Dus voor de salade kon ik zelf gewoon sla plukken uit de tuin. Ideaal!

Wat heb je nodig voor 3 personen? 

 • 2 middel grote zoete aardappelen
 • 250 gram spekjes
 • 6 cherry tomaten
 • Halve komkommer
 • 7 zongedroogde tomaatjes
 • Halve gele paprika
 • 2 handjes verse spinazie
 • 2 handjes rucola
 • 2 handjes sla melange (je kunt er ook voor kiezen om alleen maar spinazie of sla melange te gebruiken)
 • Handje noten of pitten
 • 150 gram (honing) geitenkaas
 • Honing mosterd dressing 

Als eerste schil je de aardappelen en snijd je ze in kleine blokjes. Doe ze in de pan en kook ze ongeveer 15 minuten. De aardappelen zijn gaar als je met een vork erin prikt en de aardappel makkelijk van de vork glijdt. Spoel ze daarna gelijk met koud water zodat de aardappelen afkoelen. Zet even apart.

Bak de spekjes in een koekenpan. Zelf houd ik van spekjs die kort gebakken zijn maar doe vooral wat jij zelf lekker vind.

Snijd de cherry tomaten in vieren, de gele paprika en komkommer in kleine stukjes en voeg samen in een grote kom. Voeg de gebakken spekjes toe. Snijd de zongedroogde tomaatjes door de helft en voeg ook toe. Voeg de salade toe, de dressing en de geitenkaas in stukjes. Voeg de uitgelekte zoete aardappel toe.
Verdeel over 3 borden, strooi er wat (wal)nootjes of (pompoen) pitten overheen en je salade is klaar! Ik serveerde er een stokbroodje bij, dit hoeft niet persé.

Advertentie

Eén reactie op “Salade met geitenkaas, zoete aardappel en spekjes”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: