Kwarktaartje met limoen en frambozen

Afgelopen week vierde ik mijn 26e verjaardag voor familie en een paar vriendinnen. Ik vind het leuk om de visite extra te verwennen. Ik maakte bijvoorbeeld een appeltaart met stroopwafel van Eefsfood (ouderwetse, met boter en veel suiker!) daarnaast maakte ik een kwarktaartje met limoen en verse frambozen uit de tuin. Hier heb ik wel wat poedersuiker aan toegevoegd zodat het zure eraf is maar de kwarktaart heeft stukken minder callorieën. Tegenwoordig houden toch meer mensen hier rekening mee. Raad eens? De kwarktaart was op en had een halve appeltaart over ;) die is later wel op gegaan hoor!

Wat heb je nodig voor 1 kwartkaartje?
Let op, ik maakte het in deze vorm, wil je een andere vorm gebruiken of een bakvorm van 24 cm, dan zou ik het recept verdubbelen. Foto hiervan onderin de blog.

  • 100 gram bastognekoeken
  • 40 gram roomboter
  • 20 frambozen
  • 1 limoen
  • Halve Citroen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 25 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 500 gram magere kwark


Tip: wil je de kwarktaart gezonder? Dat is natuurlijk mogelijk. Maak bijvoorbeeld een bodem van geweekte noten met dadels of maak een bananenbrood beslag (niet de hoeveelheid voor een heel bananenbrood maar 1/3e ervan bv.) en maak daar de bodem van dan heb je een soort cake bodem met zachte kwarktopping!

Maal de bastogne koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en voeg toe bij de koekjes. Bij deze vorm leg ik eerst folie op de bodem. Bij een (ronde) taart vorm doe ik meestal bakpapier eronder. Voeg dan de gemalen koekjes toe. Druk aan met een lepel of met je handen.

Doe in een kom de yoghurt. Knijp de halve Citroen uit, rasp een halve limoen erboven, voeg de vanille en poeder suiker toe en roer door. Proef ondertussen of je het zoet genoeg vindt. Leg de gelatine blaadjes in een kommetje met water. Na 5 minuten knijp je de blaadjes uit. Leg ze in een steelpan met een klein laagje water. Verwarm op laag vuur. Roer continu, als de blaadjes opgelost zijn haal je de pan direct van het vuur. Als het erg heet is laat je het mengsel even afkoelen. Schenk het mengsel uit en verdeel. Plaats voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Maak de taart af met geraspte limoen en frambozen!

Advertentie

2 Reacties op “Kwarktaartje met limoen en frambozen”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: