Sport en eetdagboek #13

Daar is die weer! Sport en eetdagboek is terug van weggeweest. De laatste was in augustus. Nou iedereen die mijn blogs leest weet onderhand dat wij ongeveer één jaar midden in en verbouwing zat. Ene maand erger dan de andere maand en sinds deze maand zijn we eindelijk zover dat we kunnen koken, wonen en vooral genieten! Ok, er is nog een flinke to do list om alles af te werken maar dat geeft niks.

Het werd tijd om mijn blog op te pakken en weer te gaan sporten. Afgelopen maanden was een sport en eetdagboek dan ook niet relevant, al kan ik als je ooit gaat verbouwen, tips geven hoe weken door te komen zonder keuken e.d! Begin van het jaar ging het heel hard beneden (boven was voorjaar 2016 al klaar), waardoor we in februari 5 weken bij mijn ouders moesten slapen en maart was een enorm drukke maand voor ons: verven, behangen, vloer egaliseren, vloer leggen, keuken monteren, schakelmateriaal en spotjes bevestigen, opzoek gaan naar een te gekke bank en eettafel, dozen uitpakken om de keuken in te richten, keukenblad monteren.. de weekenden zaten prop vol maar zo blij met het eind resultaat. We wachten nu nog op de keuken kraan, die komt binnen kort binnen en dan zal ik een blog maken van ons huisje.

Vorige week had ik een weekje vrij om het huis gevoel weer terug te krijgen, plantjes, bloemetjes noem maar op staan weer in huis, heerlijk! Ook het sporten kwam terug. Toen ik weer begon met sporten ging automatisch de knop voor gezond eten weer om. Heel fijn dat ik er niet zoveel over hoef na te denken.

Maandag:
img_1792-1
Ik begon de maandag met overnight oats. Klaar om de dag goed te beginnen, eerste werkdag weer na de vakantie, de dag vloog voorbij. Einde van de dag maakte ik zwarte rijst met courgette, ui en kip met ketjap. Simpel en goed diner, daarna heb ik mijn hardloop kleding aangetrokken om te gaan rennen. Dit bouw ik heel langzaam op want ik heb geen zin dat mijn kuit blessure terug komt..
2 minuten rennen, 1 minuut wandelen, 20 minuten lang.

Dinsdag:
Dit keer maakte ik een simpel ontbijtje. Kwark met appel en wat kaneel. Ik maakte mijn ‘snack trommel’ klaar en daar zaten stukjes komkommer, appeltje en een plakje bananenbrood in. Dit neem ik iedere dag mee naar het werk. De groenten wissel ik wel eens af. Op het werk hebben wij een restaurant waar we gezamelijk lunchen en is gericht op gezonde voeding. Kies vaak voor rauwkost of soep met crackers of boterham, soms een wrap als ze die hebben.
Om 19.00 uur is er op de sportschool Pinkboxing, dit wou ik graag weer oppakken dus maakte een pasta om daarna flink te kunnen knallen!

Woensdag:
Wakker worden met spierpijn!! Ik at een flinke kom Griekse yoghurt met wat fruit erin. Einde van de werkdag hadden we een borrel en nam 4 bitterballen. Eigenlijk wou ik dit van te voren niet doen maar goed..ik heb er van genoten!
Het eten stond al klaar, hoe fijn is dat! Schnitzel met witte bonen in tomatensaus, zo lekker… soms mag dat he :-)? Na het eten ging ik nog even wat lekkers maken in de keuken. Kokos pindakaas balletjes!  
Later in de avond ging ik naar Body kick. Ondanks de spierpijn ging ik toch maar, puur omdat ik een appje kreeg of ik er was, anders was ik denk ik thuis gebleven *oeps*, achteraf erg blij dat ik gegaan was!


Donderdag:
Nog meer spierpijn dan woensdag… niet gek als ik het zo terug lees! Ik maakte een flinke kom havermout klaar met toppings. Einde van de dag ging ik bij oma eten en ze had vis van de markt gehaald, zo lekker! Oma doet ook een beetje mee met gezond eten en had als toetje verse aardbeien met druifjes. Top!
Ook kreeg ik een theekarretje van oma mee, die heeft ze ooit van haar moeder gekregen en ik mocht hem erven. We gaan het karretje nog wel opschuren maar heel tof!

Vrijdag:
Even snel een bak yoghurt met een banaan en hup naar het werk! Tot 12 uur gewerkt en toen boodschapjes gedaan aangezien mijn ouders kwamen eten. Ik heb ze verwent met pompoensoep, daarna asperges met zelfgemaakte roomsausje – vlees van de slager- en gepofte zoete aardappel. Mijn ouders verdiende dit echt aangezien ze mee geholpen hebben aan onze verbouwing, 5 weken bij ze geslapen hebben dus.. een etentje was wel tot z’n recht!

Zaterdag: 
Joepie, weekend, uitslapen! Ho maar, sport kleren aan en hup naar Pinkboxing om 09.00 uur! Flink knallen om het weekend goed te beginnen. Deze week probeer ik ook minimaal 10.000 stappen te zetten (het liefst 15.000) en na een lesje pinkboxing, tuin schrobben, wandelen met vriendin zat ik einde van de dag op 20.000 stappen!! Record voor deze week. Aan het einde van de dag genoten we van het zonnetje met een wijntje en wat hapjes. Spontaan gingen we rond 21.30 naar de stad om drankjes (bier) te drinken met vrienden. Dit was zo gezellig dat we pas 03.00 uur thuis waren. Goed, het was een hele gezellige dans avond met iets teveel drank.

Zondag:
Hardlopen stond op de planning maar… ik werd wakker met een fikse kater *oeps*. Toch opgefrist, broodje gegeten en samen genoten van het weer. Het was prachtig! Einde van de dag was ik niks meer waard, op de bank tv kijken met stokbroodje, kip uit de oven.. en toen vielen mijn ogen dicht ;-).
Laatste paar jaren weet ik me wel in te houden aan het einde van de avond zodat je je de volgende dag niet zo beroerd voelt maar dit keer was die rem nergens te vinden. Achteraf wel beetje spijt want op zo’n mooie zonnige dag hoofdpijn hebben en beroerd voelen is niet leuk.


Hoe was jouw week? Hoeveel stappen heb jij gemiddeld op een dag en wat doe je er aan om de stappen te halen? 

One Reply to “Sport en eetdagboek #13”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s