Pompoensoep met kokos, wortel en gember

Pompoen, een groente die vooral in de herfst populair is en ik ben er gek op! Het is makkelijk te verwerken in recepten, zelfs in zoete recepten zoals bananen brood.
Pompoen bevat veel vezels, rijk aan calcium, ijzer, vitamine C & A. Vaak als de R in de maand komt, is de kans op griep en verkoudheid groter. Het daarom belangrijk om groenten en fruit te eten, door soep te maken en extra groenten in te verwerken krijg je automatisch groenten binnen, ideaal. Als je bij het avond eten dan ook nog minimaal 200 gram groenten eet zit je zeker goed!

In deze soep heb ik ook gember verwerkt, gember is ook rijk aan vitaminen en mineralen. Het verbetert de doorbloeding en het versterkt je immuunsysteem. En gember zorgt natuurlijk voor extra smaak aan de soep.

Wat heb je nodig voor een grote pan pompoensoep met wortel en gember?
– 1 fles pompoen
– 1 ui
– Kurkuma en paprika poeder
– 1 knoflook
– 200 ml kokosmelk
– 1 tl sambal
– 4 x winterpeen
– Klein stukje gember
– 1,5 liter bouillon (heet water met 3 bouillon blokjes)

Als eerste snijden we de knoflook, gember en ui fijn. Snijd de wortels in 6 stukken ongeveer (mag best grof zijn), snijd de pompoen in kleine stukken, zorg dat de schil eraf is en dat de pitten binnenin weg zijn.
Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olie, zet het vuur laag en fruit de knoflook, ui, gember, kurkuma, paprika poeder en sambal aan. Bak zachtjes, ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de wortel en pompoen toe en bak nogmaals 5 a 10 minuten. Maak ondertussen de bouillon klaar.
Voeg de bouillon samen met kokosmelk toe en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep daarna met de staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep, maak eventueel op smaak met zout en/of peper.

De soep is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast, je kunt ook een paar bakjes invriezen!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: