Herfst recepten waar je het warm van krijgt

img_7405-1Met dit weer is het natuurlijk fijn om warm thuis te komen. Om op de bank te ploffen met een echte herfst maaltijd. Wakker te worden en een heerlijke appel geur in huis te ruiken. Herfst en winter is een heerlijk seizoen en daar horen ook bepaalde gerechten bij. In deze blog deel ik mijn favorieten herfst recepten.

Appel frambozen crumble
We beginnen met een ontbijtje! Hoe lekker is het om op zondag ochtend de appel geuren in huis te ruiken? Met de appel frambozen crumble gaat dat zeker lukken.

Kruidnoten bananenbrood
Bananenbrood kennen jullie vast en zeker al wel. Kruidnoten zijn niet te missen deze periode dus 1+1=een heerlijk herfst tussendoortje! Lekkerste is om de bananenbrood te eten wanneer het net uit de oven komt.

Stamppot van zoete aardappel met zongedroogde tomaatjes 
Een stamppot kan natuurlijk in dit rijtje niet ontbreken. Dit keer een stamppot van zoete aardappel, stukje vlees ernaast en je hebt een heerlijk gerecht.

Risotto met pompoen en chorizo
Dit is een recept die ik onlanks op mijn blog heb geplaatst. Al meerdere keren gemaakt omdat hij zo lekker is! De combinatie pompoen met chirozo is een echte aanrader. Geen zin om een hele pompoen te schillen en te snijden? Gebruik dan pompoen uit de diepvries.

Speculaas granola
Speculas granola, een recept wat ik iedere keer graag weer opnieuw maak. Waarom? Tijdens het maken van granola ruikt het heerlijk in huis en de granola is lang houdbaar. (minimaal 1 maand). De speculaas kruiden door de granola zijn lekker helemaal nu met de herfst, doe het door de yoghurt of kwark en je hebt een heerlijk ontbijtje of tussendoortje.

Wat zijn jou favorieten herfst recepten? 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: