Gezonde havermout muffins

Steeds vaker zijn we op zoek naar gezonde tussendoortjes. Laatst was ik in de supermarkt en op zoek naar een wat gezondere reep: dus zo min mogelijk onbekende ingrediënten en geen of niet teveel suiker. Helaas kon ik weinig vinden of het was best prijzig. Waarom eigenlijk? Jammer, want we willen allemaal gezond leven, zonder teveel moeite.

Ik bak graag maar ik houd ook rekening met een publiek dat minder graag bakt maar wel gezonde snacks zou willen maken. Voordeel van zelf maken, je weet precies wat erin zit, hoeveel eiwitten e.d. Dit is wat we willen tegenwoordig. Deze havermout muffins zijn redelijk snel te maken en ook gezond. Afgelopen week heb ik elke dag een muffin meegenomen onderweg en ze vullen echt goed!

Wat heb je nodig voor 5 havermout muffins?

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 el spelt bloem (gewone bloem kan ook)
  • 2 tl kaneel
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl bakin soda

Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de bananen, meng met de eieren. Voeg de havermout, bloem, kaneel, pindakaas en bakin soda toe. Roer goed door en verdeel het beslag over 5 muffin bakjes. Mijn bakjes zijn redelijk groot, als je kleinere hebt dan kun je er eventueel wel 6 of 7 maken. Plaats de muffins in de oven voor 25 minuten. Controleer daarna of ze gaar zijn met een sate prikker. Laat ze afkoelen. Je kunt ze hierna in de koeling voor 5 dagen bewaren of invriezen. Enjoy!

PS: heb je in de ochtend haast en geen tijd om snel iets te maken? Neem dan een muffin, het geeft een verzadigd gevoel en je hebt ieder geval iets gegeten.

Ben je op zoek naar meer gezonde tussendoortjes of ontbijt, diner, soepen? Klik dan hier!

Advertentie

Eén reactie op “Gezonde havermout muffins”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: