Home made rooibos ice tea

Afgelopen maand hebben we ontzettend veel zon gezien en kreeg ik gelijk veel energie om een lente / zomer drankje te maken. Het werd een home made rooibos ice tea, een stuk minder zoet dan die uit de supermarkt dus het is misschien even ‘wennen’ aangezien het minder zoet is maar de smaak van de rooibos is zo lekker. Mijn vriend houd totaal niet van zoet en is helemaal weg van deze home made rooibos ice tea!

Als je liever geen rooibos thee wilt dan kun je uiteraard gewoon kiezen voor een andere thee naar keuze! Laten we snel gaan naar het recept:

Wat heb je nodig voor 1 groot karaf home made rooibos ice tea?

  • Sterke rooibos thee
  • Ijsblokjes
  • 2 schijfjes citroen
  • Flinke scheut honing (of meer als je het graag wat zoeter wilt!)
  • Takjes munt

Zorg dat je voldoende ijsblokjes in de vriezer hebt. Maak als eerste sterke thee, door een glas thee half vol te vullen en een thee zakje erin te hangen. Voeg vast 1 schijfje citroen toe en een paar takjes munt. Voeg honing toe naar smaak, zelf houd ik wel van een beetje zoet dus ik heb een flinke scheut gedaan (dit is nog steeds veel minder zoet dan de ice tea uit de supermarkt!). Roer goed door.

Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Voor de ice tea, wat uiteindelijk ongeveer 1 liter wordt, is het lekkerder om echt sterke thee te hebben. Als er straks ijsblokjes bij komen en water wordt het een stuk minder sterk.

Als de thee eenmaal getrokken is voeg je het in het karaf toe. Voeg een stuk of 5 a 7 ijsblokjes toe, nog een schijfje citroen en wat takjes munt. Vul de karaf verder aan met water. Plaats het in de koelkast en geniet! De ice tea is maximaal 3 a 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Advertentie

Eén reactie op “Home made rooibos ice tea”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: