Vrolijke Paastaart

Binnenkort is het Pasen en hoe gaaf is het dan om met zo’n Paastaart aan te komen bij je familie brunch? Het afgelopen jaar heb ik diverse laagjes taarten gemaakt alleen heb ik deze niet gedeeld op mijn blog omdat het best lange recepten zijn. Ik ben trots op deze taart en vind dat ze zeker op mijn blog mag komen en als het goed bevalt zal ik meer van zulke taarten erop plaatsen! Als je van plan bent deze Paastaart te maken, plaats je dan een mooie foto op Instagram en tag me dan in de foto, ben zo benieuwd naar jullie creaties!

Hierbij het recept
Het recept van de witte cake komt van zoetrecepten.nl af, klik hier voor het recept of zie hieronder:
Voor de lagen:

 • 500 gram bloem
 • 80 gram maizena
 • 450 gram witte basterdsuiker
 • 2 el bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 350 gram boter op kamertemperatuur
 • 8 eieren
 • 2 tl vanille suiker of extract
 • 500 ml volle yoghurt
 • Vloeibare kleurstof: roze, paars en oranje

Voor de crème laag en opmaak:

 • 180 gram crisco (te koop online of Pippo’s)
 • 800 gram roomkaas (stevig, bijvoorkeur van Philadelphia)
 • 450 gram poedersuiker
 • 1 tl vanille suiker of extract
 • Vloeibare kleurstof: roze, paars en oranje
 • En natuurlijk versiering: diverse paas eitjes, kuikentjes e.d.

Tip: bak de cake lagen een dag van te voren zodat ze helemaal afgekoeld zijn en ze blijven zeker een paar dagen vers.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik maak 4 lagen, ik heb maar 2 bakvormen van 20 cm dus ik bak de taart af in 2 keer. Eerst vet ik 2 bakvormen van 20 cm in en op de onderkant leg ik bakpapier.
Zeef de bloem, maizena, bakpoeder en zout en meng in een keukenmachine. Voeg suiker eraan toe. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe. Mix op lage snelheid.
Scheid 6 eieren en voeg alleen de eiwitten toe aan het beslag. Voeg 1 voor 1 toe. Daarna voeg je nog 2 hele eieren toe. Zorg dat je de mixer even iets hoger zet zodat alles goed mengt, zet de machine even uit en spatel even langs de randen.
Voeg langzaam aan de yoghurt toe en laat de mixer ondertussen rustig draaien.
Weeg het mengsel door het in een andere kom over te schenken (op een weegschaal natuurlijk) . Verdeel het mengsel daarna in 4 kommetjes. Voeg roze, paars en oranje toe aan 3 kommetjes. 1 kommetje krijgt geen kleurtje die blijft gewoon geel. Let op, als je vloeistof gebruikt dan hoef je echt maar een dip met een sate prikker in het potje te doen en dan in het kommetje. Ligt wel aan welk merk je gebruikt maar liever iets minder zodat je later nog wat kan toevoegen. Verdeel daarna 2 kommetjes over de bakblikken en bak de cakes af in 30 minuten. Daarna haal je de cakes eruit en laat je ze afkoelen. Ondertussen vet je de springvormen opnieuw in en doe je de andere 2 kommetjes in het bakblik verdelen en opnieuw afbakken in 30 minuten.

Maak ondertussen de crème laag.
Voeg de roomkaas en de crisco samen in een mengkom van een keukenmachine. Draai flink door, ga daarna met een spatel langs de randen zodat er niks achterblijft. Voeg daarna langzaam aan de poedersuiker toe. Let op dat de keukenmachine langzaam draait anders krijg je een poedersuiker bende in de keuken! Als je alles hebt toegevoegd voeg je de vanille toe en laat je het nog 5 minuten op flinke snelheid doorkloppen. Controleer tussendoor of de crème egaal is, proef tussendoor en als je tevreden bent dan verdeel je de crème over 4 bakjes. Aan 3 bakjes voeg je weer kleurstof toe, let op weer beetje bij beetje. Roer door en zet de bakjes in de koelkast.

Als de cake lagen zijn afgekoeld gaat het opmaken beginnen. Snijd van alle cake lagen de bolle bovenkant eraf, die wil je namelijk niet hebben want dan wordt de taart niet recht! Kies welke kleur je onderop wilt en met welke je wilt eindigen. Ik ben begonnen met roze, daarna heb ik de helft van het crème bakje over de roze cake heen gesmeerd. Daarna een gele/cake laag en hierop de helft van crème bakje waar geen kleurstof aan is toegevoegd erop gesmeerd. Daarna oranje + oranje crème, paarse laag + paarse crème. De zijkanten heb ik voorzichtig per kleur verdeeld. Roze onder, wit tussen, dan oranje en paars. Daarna heb ik met een langere spatel de zijkanten recht getrokken. Dit is wel even oefenen hoor, bij mij ging dat ook niet heel snel. Vooral geduld hebben en tussendoor crème toevoegen als je ergens wat plekjes mist.
De paarse laag bovenop probeer je ook zo strak mogelijk te krijgen, daarna ga je versieren! Versier naar wens. Ik heb het met diverse paas eitjes gedaan en een paar grotere pasteitjes (waar alcohol in zat) en wat kuikentjes. De eitjes heb ik van een banketbakkerij en ze waren heeeerlijk!

De taart heb ik daarna minimaal 1 nacht in de koelkast gezet. Daarna de taart aangesneden en met ongeveer 12 mensen van gegeten en nog hadden we wat over! Dus de taart is zeker voor 12 a 15 mensen.

Laat je mij weten als je deze heerlijke Paastaart hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram@eefjesfinest #eefjesfinest #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: