Eiwitrijke pannenkoeken

Pannenkoeken, een gerecht waar ik vroeger al vrolijk van werd. Al waren dat wel de ouderwetse pannenkoeken met stroop, die nog steeds erg lekker zijn. Sinds kort ben ik gerichter aan het sporten en daar hoort natuurlijk ook iets andere voeding bij. Voeding is nu meer gericht op eiwitten en I like it!

Nu denk je, wie gaat er nou pannenkoeken bakken in de ochtend? Als je 10 minuten eerder op staat heb je al voldoende tijd. Zelf ben ik echt een voorstander van ontbijten en maak er ook graag tijd voor. Tuurlijk, er zijn ook dagen dat ik ontbijt met een beetje kwark maar ik pak ook graag uit. Je kan zelfs het beslag de avond van te voren maken dan ben je nog sneller in de ochtend.

Wat heb je nodig voor 1 x eiwitrijke pannnekoeken? 

  • 30 gram havermout
  • Halve schep eiwitpoeder (ik gebruik de smaak cookie&cream)
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • Een scheutje melk
  • Fruit naar keuze, dit kan een banaan in plakjes zijn, wat rood fruit of een appeltje.
  • Kokosolie om in te bakken

Meng de eieren, havermout, kaneel, eiwitpoeder en de melk door elkaar. Roer goed door. Plaats een koekenpan op het middelhoog vuur. Doe wat kokosolie in de pan, als het gesmolten is maak je 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Probeer ze even groot te maken.
Draai na 2 minuten de pannenkoeken om en als de andere kant ook gaar is leg ze dan op een bord en stapel ze. Maak van het beslag nog eens 2 of 3 pannenkoeken, ligt aan hoeveel beslag je nog hebt. Bak ze en leg ze bij de stapel erbij.

Snijd het fruit in stukjes en leg het eroverheen. Voor de echte zoetekauw kan je eventueel wat honing erover schenken.

Laat je mij weten als je de eiweitrijke pannenkoeken hebt gemaakt? Ben benieuwd of ze bij jou net zo goed in de smaak vallen als bij mij. Dit kan via reactie hieronder of mij te taggen in een foto op Instagram!

Advertentie

3 Reacties op “Eiwitrijke pannenkoeken”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: