Minestronesoep in een broodje

 

img_3713Geen zin om uitgebreid te koken? Deze minestronesoep is een echte maaltijdsoep. Het is alweer even geleden dat ik soep had gemaakt dus had er extra zin in! Met het warme weer vind ik het heerlijk om thuis te komen, soepje in te schenken en te genieten.
Het leuke van deze soep is dat het in een broodje geserveerd is.

Minestronesoep is een Italiaansesoep, er is geen officieel recept maar het heeft wel bepaalde richtlijnen. In ieder geval zit er veel groenten in, je kan hierin variëren. Daarnaast kan je er vlees aan toevoegen, of spekjes, chorizo. Ook wordt er wel eens vermicelli aan toegevoegd. Ik heb mijn eigen versie gemaakt, met chorizo en peulvruchten!

Wat heb je nodig voor 1 pan soep, a 6-8 kommen soep?

 • 750 ml groentebouillon
 • 1 pak tomaten passata
 • 1 ui
 • 4 grote wortels
 • Een halve gele paprika
 • 125 gram chorizo
 • 30 gram letter vermicelli (of andere pasta naar keuze)
 • 1 blik kikkererwten
 • 1 blik bruine bonen (klein blikje)
 • 1 tl sambal
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 breekbrood of een Italiaanse bol

Als eerste maak je de bouillon klaar. Ik heb 750 ml water gekookt en 1 bouillontablet toegevoegd.
Plaats een soeppan op laag vuur met een scheutje olijfolie. Snipper de ui en fruit zachtjes aan. Snijd de wortel en paprika in stukjes (grote wat jij graag wenst) en voeg dit toe.
Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak dit mee, blijf goed roeren. Voeg de sambal en paprikapoeder toe en blus af met de bouillon.
Voeg de vermicelli, tomaten passata, uitgelekte kikkererwten, uitgelekte bruine bonen toe aan de soep.  Laat het op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Let op, wel tussen door blijven roeren! Als het goed is dikt de soep wat in. Hoe langer je het kookt, hoe dikker de soep.

Bak, terwijl de soep aan het koken is, het brood af in de oven. Ik gebruikte een breekbrood maar een Italiaanse bol kan ook. Wil je geen soep in een broodje doen dan kan je ook gewoon stokbrood afbakken.

Laat het brood heel even afkoelen, snijd de bovenkant eraf en haal wat brood van binnen eruit. De rest druk je aan, zodat je ook zeker weet dat de soep niet doorlekt!

Proef de soep, voeg naar smaak nog zout of peper toe.
Schenk de soep in het broodje en klaar!
Als je deze soep ook hebt gemaakt, laat het me dan weten via Instagram of Facebook d.m.v. een tag in het bericht. Ik ben benieuwd! 

img_3708

Minestronesoep, Minestronesoep met chorizo, chorizo, soep, maaltijdsoep, gezond eten, soep in en broodje, minestronesoep in een broodje, zelf soep maken,Minestronesoep, Minestronesoep met chorizo, chorizo, soep, maaltijdsoep, gezond eten, soep in en broodje, minestronesoep in een broodje, zelf soep maken, Minestronesoep, Minestronesoep met chorizo, chorizo, soep, maaltijdsoep, gezond eten, soep in en broodje, minestronesoep in een broodje, zelf soep maken,Minestronesoep, Minestronesoep met chorizo, chorizo, soep, maaltijdsoep, gezond eten, soep in en broodje, minestronesoep in een broodje, zelf soep maken,

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: