Pittige quesdilla’s met chorizo


Ben jij ook zo gek op tapas? Ik wel! Ik maak het liefst van alles wat, op een grote schaal op tafel, drankje erbij en genieten. Ik houd van koken, daarom vind ik het leuk om van alles wat te maken. Wat gerechtjes uitproberen, wat gerechte maken ik die meestal maak, zo lekker! Helemaal met het zomerse weer, na het werk heerlijk in de tuin zitten met wat hapjes..

De wrap rolletjes kent iedereen tegenwoordig wel, ook de standaard Mexicaanse wraps. Toch kan je met tortilla wraps ook hele leuke andere dingen maken! Wie is er nou niet gek op een warme wrap met bv. gesmolten kaas? Hmm.. Een quesdilla is eigenlijk een tosi, lekker simpel maar je kan eindeloos varriëren!

Vroeger werd ik echt niet vrolijk van pittig eten, m’n buik reageerde daar niet goed op. Tegenwoordig eet ik het steeds vaker, ook om er aan te wennen en omdat het lekker is. Deze quesdilla’s zijn (voor mijn doen) pittig, kijk zelf even hoe pittig je ze maakt want dat is echt aan jezelf.

Wat heb je nodig voor 2 halve pittige quesdilla’s?

  • 2 tortilla wraps
  • 50 gram chorizo
  • 8 cherry tomaten
  • 2 tl tomaten puree
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 4 japaleno pepertjes uit een potje 
  • 2 el craime fraîche
  • 4 el chili saus

Zet een grill aan, heb je geen grill? Gebruik dan een grote koekenpan. Leg 2 wraps op het aanrecht. Bedek beide helften van de wraps met tomatenpuree. Snijd de chorizo, cherry tomaten en pepertjes in kleine stukjes en verdeeld dit over beide wraps. Strooi de geraspte kaas eroverheen.

Maak de dip saus, doe in een bakje 2 el creme fraîche, voeg de chili saus toe en meng. Proef ondertussen, wil je het iets scherper? Voeg dan wat chilli saus extra toe.

Vouw de wraps dubbel, leg ze onder de gril voor ongeveer 2 a 3 minuten. (ligt eraan hoe heet je grill wordt, blijf er iedergeval bij staan!). Je kan de warps ook in de pan leggen, keer voorzichtig om zodat de vulling niet eruit valt.

Snijd eventueel de quesdilla’s in stukjes, op een leuk plankje met de dip en geniet!


Ben je van plan deze quesdilla’s te maken en wil je het graag delen via Instagram? Tag me in de foto zodat ik kan meegenieten! 

Quesdilla, wraps, mexicaans eten, quesdilla met chorizo, quesdilla met chorizo en mascarpone dip, zelf quesdilla maken, pittige quesdilla, Quesdilla, wraps, mexicaans eten, quesdilla met chorizo, quesdilla met chorizo en mascarpone dip, zelf quesdilla maken, pittige quesdilla, Quesdilla, wraps, mexicaans eten, quesdilla met chorizo, quesdilla met chorizo en mascarpone dip, zelf quesdilla maken, pittige quesdilla, Quesdilla, wraps, mexicaans eten, quesdilla met chorizo, quesdilla met chorizo en mascarpone dip, zelf quesdilla maken, pittige quesdilla, 
Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: