Heel Arnhem Bakt!

Dat ik naast gezond eten ook graag taarten maak is volgens mij wel duidelijk. Afgelopen week was ik de Engelse versie van heel holland bakt aan het terug kijken, zo leuk om te zien! Tijdens het kijken van het programma zag ik ineens een oproepje op internet van ‘heel Arnhem bakt’ en laat ik nou net in omgeving Arnhem wonen..
Het ging een beetje snel maar ‘opgeven is mogelijk’, ‘de eerste 25 aanmeldingen doen mee’, ‘je mag je taart thuis maken’ viel op en ik stuurde naar een paar vrienden en binnen no-time was mijn aanmelding opgestuurd.

Wat houd Heel Arnhem bakt in? Landgoed Hotel Groot Warnsborn viert hun 85e jarige jubileum en hebben om dit te vieren Heel Arnhem bakt georganiseerd. Hieronder een aantal spelregels:

  • 25 thuisbakkers mogen zich opgeven
  • De taart moet vers zijn dus geen pakjes/zakjes
  • De taart moet uit 8 tot 12 taartpunten bestaan
  • Je moet de taart 1 dag van te voren aanleveren en de taart thuis maken
  • Voor 27 augustus het receptuur opsturen van de taart

De taart wordt door o.a. Patisserie Christiaanse beoordeeld (hele bekende banketbakkerij omgeving Arnhem) en door een bekende Arnhemer.
Als jouw taart wint komt de taart een jaar lang bij Landgoed Hotel Groot Warnsborn op de kaart. HOE GAAF! 

Heel Arnhem bakt wordt gevierd op 3 september tussen 14.00 en 17.00 uur. 
Op dit moment heb ik 1 taart al uitgeprobeerd en ga ik a.s. woensdag een nieuwe taart proberen. Ik heb heel wat ideeën maar ik moet ook realistisch blijven. De taart moet tussen 8 en 12 taartpunten zijn, mijn idee was eerst een hoge taart te maken maar ja.. daar haal ik veel meer taartpunten uit (ondanks de bakvorm maar 20cm) Je kent het wel, zo’n dripcake. Gaaf, bijzonder, creatief maar realistisch? Ik ben er ieder geval wel achter dat een dripcake maken echt heel gaaf is..dit ga ik zeker vaker doen!!

wp-image-1307173354

Als jullie tips of ideeën hebben laat het me vooral weten! Want mee doen is leuk, maar met iets moois, creatiefs en lekkers aankomen is ook heel belangrijk! 

Nu vragen jullie je zeker af wat ik met al die test taarten ga doen? De Dripcake is gister mee gegaan naar visite tijdens de finale WK dames voetbal en de andere helft ervan ging mee naar het werk (en dat vinden collega’s heel erg…..#not). Dus de taart van woensdag gaat denk ik mee naar het werk, tenzij er ineens een hoop vriendinnen voor de deur staan want wie heeft er nou geen zin in een stuk taart?

Advertentie

2 Reacties op “Heel Arnhem Bakt!”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: