Winnaar ‘Heel Arnhem Bakt’

Zoals jullie hebben mee kunnen lezen deed ik afgelopen zondag mee aan Heel Arnehm Bakt. In deze twee blogs heb je kunnen lezen wat het inhoud en wat ik ging maken. HHB I & HHB II. 

Dat ik naast gezond koken ook graag bak is duidelijk. Deze zoete baksels deel ik ook graag via mijn blog. Een zelfgemaakt taartje is natuurlijk het aller lekkerste tijdens een verjaardag of evenement. Naar wens vullen en opmaken, echt top!
Voor ik het door had, had ik me begin augustus opgegeven voor Heel Arnhem Bakt. Eigenlijk wist ik helemaal niet wat de verwachingen zouden zijn maar ik ging uit van het beste.
Ik heb suf gezocht op Pinterest van wat ik nou echt mooi vond. De taart wist ik al redelijk snel, Red Velvet Oreo. Maar ik wou ook een draai aan de opmaak geven en denk dat dat goed gelukt is!

Afgelopen zaterdag heb ik de taart gebakken want hij moest voor 22.00 zaterdag bij Landgoed Groot Warnsborn ingeleverd worden. Voordeel is dat ik de taart thuis heb kunnen maken maar.. wat denk je? Ik ben eerlijk en ik snap nog steeds niet HOE maar mijn cream frosting is 3 x in de schift geraakt.. achteraf had ik het niet weg moeten gooien maar dit wel gedaan uit frustratie. Zo vaak worteltaart, red velvet en andere taarten gemaakt met cream frosting / botercrème en hoe kan het dan nu ineens gebeuren? Gelukkig einde van de dag ging het goed en heb ik de taart alsnog op tijd kunnen inleveren.

Zondag werden we om 14.00 ontvangen. Er waren veel familie en vrienden gekomen om mij te supporten, meer dan ik verwacht had en dat was zo lief!! Dat ze allemaal gekomen waren voor mij, voor mij hobby echt tof!
De witte tent stond klaar, wat houten tafels, buffet met fruit water, koffie en thee. Zonnetje scheen, niet te warm. De bakkers mochten tussen 14.00 en 15.00 uur de taart opmaken, ik hoefde alleen vers fruit boven op te leggen, stukjes oreo koekjes, poedersuiker en een mooie taart slinger erop die mijn moeder had gemaakt. Ik was snel klaar, keek rond, veel mensen kwamen binnen om rond te kijken naar alle kunstwerken. Rond 15.00 uur mocht iedereen zijn taart naar buiten brengen en op de tafel zetten onder de witte tent. Ik ging bij nr.12 staan, mijn lievelingsgetal!

Iedereen mocht de taart aansnijden en de 4 jury  leden gingen per taart proeven en opschrijven wat ze ervan vonden. Daarna mochten alle gasten proeven en mijn taart was super snel weg. Zelf gelukkig een klein stukje kunnen proeven ha!

De jury ging de taarten bespreken en kwamen daarna terug. Per taart gaven ze aan wat ze er van vonden. Over mijn taart werd echter weinig gezegd wat mij verbaasde. Mijn insteek was.. mee doen. Vooral mee doen maar toen ik daar zondag kwam kreeg ik wel erg het gevoel van, hoe gaaf is het als ik zou winnen! Dus ik werd een beetje onzeker, zou mijn taart er wel tof uit zien maar de smaak niet? Hmm.. vreemd. Goed toen gingen ze de goude garde uitdelen, daarna volgde prijs 3 en 2. Een vriendin van mij was via Facebook een live opnamen aan het doen, toen ze nummer 1 RED VELVET opnoemde dacht ik nee….. IK?? Gewonnen!! WOEEHHH. Er ging zoveel doorme heen, zo gaaf! Een mega beker gewonnen, een high tea cheque en mijn taart komt EEN JAAR LANG bij Landgoed Groot Warnsborn op de kaart. Hoe cool ! ! ! Het is een heel gek idee dat als ik daar een keer een kopje koffie ga drinken, ik mijn eigen recept kan bestellen…:-)!

Hieronder een aantal foto’s van de wedstrijd!
Binnenkant van de Red Velvet, gevuld met oreo koekjes. Cream-frosting is op smaak gemaakt met gesmolten  witte chocolade 

Dripcake Red Velvet – Oreo. Wat vinden jullie ervan? Opgemaakt met een pure chocolade genache, rood fruit, oreo koekjes en wat poedersuiker. Mijn moeder heeft de mooie vlaggetjes geknutseld en aan 2 rietjes gemaakt. 

Met de jury op de foto!

Met de andere winnaars op de foto

Advertentie

4 Reacties op “Winnaar ‘Heel Arnhem Bakt’”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: