Het aftellen is begonnen: Barcelona I’m gonna rock you!

Het is bijna zover, de wedstrijd waar ik vanaf eind september naar uitkijk. De halve marathon van Barcelona. Op het moment van inschrijven wist ik mijn schema nog niet eens. Ik had net de 15 km wedstrijd achter de rug, die beviel me wel waardoor ik zo gemotiveerd werd en een extra uitdaging zocht. Maar, eerst op vakantie en dan starten met trainen. Hoe is de afgelopen periode gegaan?

Na de vakantie, genoeg bewogen maar ook genoeg biertjes en wijntjes gedronken en niet opgelet op voeding, kreeg mijn lichaam een terugval. Beetje keelpijn, moe, na een paar rondjes rennen last van scheenbeen. Niet optimaal! Toen ik helemaal fit was dacht ik nu kan ik de wereld aan, hup 10 km rennen en voelde me tijdens het rennen fantastisch helaas enkele minuten nadat ik thuis was ging het goed mis. Moe, zwak, honger, duizelig alles door elkaar. Dag daarna keelpijn, yes! Het was wel duidelijk dat ik teveel had gevraagd van mijn lichaam. Achteraf heel dom natuurlijk want na meer als een maand weinig getraind moet je niet teveel van je lichaam vragen en starten met rustige loopjes en langzaam opbouwen. Goed, in die week voelde ik me beroerd, kwam de keelpijn een beetje terug, een week rust heeft me wel goed gedaan. Hierdoor ben ik wat later gestart met mijn training schema, opzich geen ramp maar aangezien ik al een maand niks gedaan had had ik wel liever wat meer opbouw willen hebben maar goed, niet terug te draaien.

De weken vlogen voorbij, trainingen gingen goed, ook nog 2 keer naar de sportschool in de week om krachttraining te doen. Het ging goed, voelde me goed tot ik een lange afstand had gepland had net na nieuwjaar. Waar ging het mis? Opzich de duur niet maar de snelheid wel. Ik had 95 minuten op de planning staan, het ging super goed en rende langzamer dan normaal. Officieel raden ze je aan 2 minuten langzamer te rennen / 75 a 80% max. van je hartslag te rennen. Aangezien het goed ging heb ik het 2e deel wat sneller gelopen, dat had ik nooit moeten doen. Ik kreeg gelukkig niet dezelfde terugval als de 10 km in het begin maar ik moest wel (advies van mijn Polar horloge) 8 dagen herstellen, 8 dagen??? What did I wrong! Juist, hartslag iets te hoog, snelheid iets te snel, nou hier heb ik zeker van geleerd! Niet veel daarna kwam de griep voorbij, gelukkig was het maar 2 dagen dat ik me echt niet lekker voelde, daarna alleen nog verkouden dus was er snel boven op. Toch heb ik uiteindelijk een week niks kunnen doen.

  

De laatste maand was aangebroken, door mijn weekje griep heb ik mijn schema aangepast want een duurloop van 100 minuten zag ik niet zitten. De week na de griep heb ik 3 x rustig gerend, dit ging goed en de twee weken erna heb ik mezelf een extra boost gegeven. Paar interval trainingen, extra kracht training en 2 x lange duurloop van 90 minuten. Vorige week mijn laatste duurtraining van 90 minuten volbracht en dit was tevens ook mijn laatste hardloop training voor de wedstrijd.

Oké, het is niet vlekkeloos verlopen maar ik heb wel van de 13 weken 12 weken voltooid en dat voelt heel goed.

Deze week geef ik mezelf rust. Dat houd in: goed slapen, even een kleine wandeling maken, rustig 30 minuten hardlopen.
Vrijdag vertrek ik samen met mijn moeder naar Barcelona om 07.15 uur, lekker vroeg! Vrijdag en zaterdag gaan we de stad verkennen, fietstocht doen van 3 uur door de stad, lekker eten en natuurlijk nog 2 nachten goed slapen.

Ik heb er heel veel zin in, maar de zenuwen zijn al aanwezig!

Let’s do this! 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: