Chicken tonight maar dan anders!

Je kent ze wel, die kant en klaar potten in de supermarkt, zoals Chicken Tonight. Een lekker gerecht maar waarom uit een pot? Waarom maken we het niet zelf..? Ja, oke het is heel makkelijk uit een pot, hup in de pan even opwarmen rijst erbij en klaar. Maar als je de pot is omdraait en het etiket leest dan denk je, wat is er met ons eten gebeurd… ja serieus! Het idee dat er al heel veel ‘rommel’ in zit om de saus houdbaar te houden is al schrikbarend. Hup, trek je keukenschort aan en ga zelf aan de gang om toch dit gerecht op tafel te krijgen. Geloof me, mijn vriend is niet altijd weg van mijn ‘gezondere recepten’ maar deze is door hem met een 10 goed gekeurd!

Wat heb je nodig voor de saus voor 2/3 personen, ligt eraan of je erg trek hebt:

 •  Voor 2 personen kipfilet blokjes, ik heb 300 gram gebruikt
 • 2 lepels tomatenpuree
 • 1 eetlepel witte wijn azijn
 • 1 groene, rode en gele paprika
 • Halve ui
 • 1 knoflook teen
 • Tex Mex en paprika kruiden van Simply Spices 
 • 3 kleine wortels
 • 2 el honing (Iets zoeter? iets honing erbij)
 • 300 gram ananas met sap (blik)
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Als de kipfilet nog niet is gesneden dan eerst alles in blokjes snijden. Pak een grote wok of hapjes pan en schenk er wat olijfolie in. Bak de kipfilet in de pan. Snijd ondertussen de wortels, paprika’s in kleine stukjes en de ui mag in ringen gesneden worden. Voeg de kruiden en ui toe bij de kipfilet en pers de knoflook en voeg dit ook toe. Proef tussendoor even en voeg naar smaak zout en peper toe. Bak het even en daarna mag de paprika en wortels erbij. Bak dit even goed, ongeveer 5 a 10 minuten. Let er even op dat de groenten gaar word.

Voeg nu de honing, witte wijnazijn, tomatenpuree en het ananassap van het blik toe. Roer goed door en laat warm worden. Roer ook goed zodat de tomatenpuree helemaal mengt met de rest van de saus. Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg toe.

Dit maal heb ik het geserveerd met zwarte rijst. Als je er rijst bij wilt serveren is het handig voordat je begint met het snijwerk je een pan met water op zet en de rijst hier vast in laat koken zodat de saus en de rijst tegelijk klaar is! Geniet ervan.

 

Advertentie

Eén reactie op “Chicken tonight maar dan anders!”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: