Groenten uit de oven


Groenten uit de oven, met een goede olijfolie en kruiden. Groenten uit de oven is zo makkelijk en het smaakt echt lekker, zelf vind ik het lekkerder dan wanneer ik het gekookt heb. Ik vind het belangrijk om dagelijks een flinke portie groenten binnen te krijgen. Het is gezond, vezelrijk, calorie arm en lekker! Daarnaast vinden we een stukje vlees ernaast lekker. Goede combinatie.

Dit keer heb ik gekozen voor de volgende groenten: wortels, 2 kleuren paprika, rode ui, cherry tomaten en zoete aardappel. Het ziet er vrolijk uit en het oog doet natuurlijk ook wat. Ik denk voor iemand die niet zo weg is van groenten, dit heel lekker vind!

Wat heb je nodig voor 2 personen porties?

  • 6 wortels
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 1 zoete aardappel
  • 20 cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • Zout en peper

Verwarm de oven op 185 graden.
Pak een ovenschaal of ovenplaat en zet op het aanrecht. Leg hier de wortels op. Snijd de paprika in reepjes en leg naast de wortel. Snijd de cherry tomaatjes door de  helft, de rode ui in reepjes en leg ook erbij. De zoete aardappel snijden we ook in repen, je hoeft deze niet te schillen! Leg ook bij de rest.
Doe in een kommetje de olijfolie, voeg een geperste knoflook toe en maak op smaak met rozemarijn, zout en peper. Roer door elkaar en smeer de kruiden olijfolie over de groenten. Ik heb dit met een kwastje gedaan, heb je dit niet doe het dan over de groenten schenken en meng de groenten door de olie.

Zet de plaat in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Het huis gaat er heerlijk van ruiken… en in de 30 minuten heb je genoeg tijd om vlees, kip, vis of een vega burger zoals deze erbij te maken!
Zelf koos ik voor biefstuk reepjes, kort gebakken met wat oester saus, sesamzaadjes. Genieten!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: