Maissoep met kokos

Ooit aan het begin van mijn blog, heb ik maissoep met kokos gemaakt. De soep was zo mislukt dat het nu 2 jaar verder is en ik de maissoep met kokos weer wou proberen. Waarom was hij mislukt? Nou een echte beginnersfout denk ik, ik had kokosmelk gezoet gekocht. De soep smaakte heel zoet, toen heb ik er van alles ingegooid zodat het minder zoet zou worden. Mijn vriend vond het destijds wel lekker, echter wist ik niet meer wat nou het recept was en vond ik het niet de moeite waard er een blog over te schrijven. Toch stond hij steeds in mijn ‘concepten’ en probeerde ik hem van de week opnieuw uit.

Daar ben ik heel blij mee want de soep is zo lekker, helemaal in het voorjaar/zomer seizoen.

Wat heb je nodig voor 6 goed gevulde kommen? 

  • 1 el bloem naar keuze
  • 1 grote blik mais
  • 1 rode paprika
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 stengel lente ui
  • 1 ui en 1 knoflook
  • 2 bouillon blokjes voor 1 liter bouillon
  • 1 tl Paprika poeder, 1 tl kurkuma en een snufje curry poeder
  •  Evt. sambal of peper en zout naar smaak

Snipper de ui en fruit dit zachtjes aan. Voeg de geperste knoflook, sambal (als je van pittig houd), paprika poeder, kurkuma, currypoeder en een lepel bloem toe. Roer dit zachtjes door, eventueel van het vuur af als het te hard gaat. Blus af met bouillon en kokosmelk.
Snijd de paprika in stukjes. Voeg de paprika en de uitgelekte mais toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur koken.

Mix de soep met een staafmixer (een keukenmachine of blender is ook mogelijk), laat de soep even zachtjes koken en maak op smaak met zout en peper.

Snijd de lente ui in ringetjes. Schenk de soep in de kommen en strooi de lente ui eroverheen. Geniet ervan! 

Ben je van plan deze maissoep met kokos te gaan maken en heb je een mooie foto ervan? Deel de foto op Instagram en tag me in de foto! 

Maissoep, soep, soep met kokos, maissoep met kokos, maissoep met kokosmelk, zelf maissoep maken, kokossoep met mais, food, foodblog, gezond eten, Maissoep, soep, soep met kokos, maissoep met kokos, maissoep met kokosmelk, zelf maissoep maken, kokossoep met mais, food, foodblog, gezond eten, Maissoep, soep, soep met kokos, maissoep met kokos, maissoep met kokosmelk, zelf maissoep maken, kokossoep met mais, food, foodblog, gezond eten, Maissoep, soep, soep met kokos, maissoep met kokos, maissoep met kokosmelk, zelf maissoep maken, kokossoep met mais, food, foodblog, gezond eten
Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: